Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Momenteel is deze website nog in aanbouw

Bezienswaardigheden Egypte

Bijgewerkt op 4 juni, 2019

Aboe Simbel

Bij een vakantie naar Egypte denkt, denk je waarschijnlijk aan een mooie strandbestemming aan de kust. Als je meer geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het land kun je ook het indrukwekkende Alexandrië of de Piramide van Cheops bekijken. Of het indrukwekkende Aboe Simbel!

Alexandrië

Alexandrië is een stad met een rijk verleden. Ooit was dit het centrum van de wereld; gesticht door Alexandrië de Grote en thuis van Cleopatra. Alle ingrediënten om een prominente rol te spelen in de moderne wereld. Niets is minder waar. Hoewel de stad zeker een bezoek waard is, zeker voor liefhebbers van het oude Egypte, is het al lang niet meer de belangrijke stad die het ooit was.

Cairo

Hoe je het ook wendt of keert, Cairo heeft talloze bezienswaardigheden die een bezoek aan deze stad de moeite waard maken. Als je eenmaal gewend bent aan de drukte en de chaos om je heen, zul je dit bezoek ongetwijfeld waarderen.

Luxor

Vroeger was Luxor de hoofdstad van het Egyptische rijk. Het is net als vele andere steden in Egypte een mooie bestemming als je geïnteresseerd bent in het oude rijk. Je vindt hier namelijk graftombes van oude farao’s, mummies van belangrijke personen uit de geschiedenis, eeuwenoude tempels, opgravingen en musea. Luxor wordt daarom ook wel eens een openluchtmuseum genoemd.

Sinaï

Sinaï heeft als gebied voor iedereen wat te bieden. Als je meer avontuurlijk bent aangelegd en echt op zoek bent naar een unieke ervaring kun je in Noord- Sinaï terecht voor een mooie reis door de woestijn. Hierbij leer je de lokale bevolking kennen en zie je de mooiste sterrenhemel die je je maar kunt voorstellen.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.