Hoofdmenu
Onze Producten

Budget Kaapverdië

Voor een geslaagde vakantie op Kaapverdië heb je geen groot reisbudget nodig. Kaapverdië is namelijk erg goedkoop. Echter, bepaalde eilanden van de eilandengroep zijn erg toeristisch. Verblijf je op een van deze eilanden in een luxe resort, dan gaat je reisbudget logischerwijs wel omhoog.

Het budget Kaapverdië

De prijzen op Kaapverdië liggen gemiddeld 20 procent lager dan in Nederland en België. Ga je naar een eiland dat niet zo toeristisch is, dan is het prijsverschil nog groter. Hier zijn misschien minder voorzieningen voor toeristen, maar je kunt er wel voor een zeer laag budget een geweldige vakantie organiseren.

Op deze pagina lees je meer over het budget van Kaapverdië. Zo geven we meer informatie over:

 • De kosten voor je accommodatie.
 • De kosten voor eten en drinken.
 • De kosten voor vervoer.
 • De kosten voor activiteiten.
 • De munteenheid van Kaapverdië.
Sal

Kosten voor accommodatie

In Kaapverdië kun je over het algemeen heel goedkoop overnachten. Echter, de prijzen van luxe viersterren- en vijfsterrenhotels zijn wel hoog. Niet zo vreemd natuurlijk, want deze worden gewoon aangepast op de portemonnee van de toerist.

Houd rekening met de volgende kosten voor je verblijf:

 • Een overnachting in een tweesterrenhotel ➜ gemiddeld 30 euro.
 • Een overnachting in een driesterrenhotel ➜ gemiddeld 35 tot 40 euro.
 • Een overnachting in een viersterrenhotel➜ gemiddeld 70 euro.
 • Een overnachting in een vijfsterrenhotel➜ gemiddeld 150 euro.

Bovenstaande prijzen betaal je voor een tweepersoonskamer. Dit betekent dat bovenstaande kosten per twee personen berekend zijn.

De kosten van de accommodaties op de toeristische eilanden, waaronder Sal en Boa Vista, zijn over het algemeen hoger. Op de minder toeristische eilanden kun je veel goedkoper overnachten, ook in luxere hotels. Wel zijn hier minder hotels te vinden.

Brava

Kosten voor eten en drinken

In Kaapverdië kun je heerlijk eten voor weinig geld. Ook drankjes zijn niet door. Voor water, frisdrank en diverse alcoholische dranken hoef je niet veel geld te betalen. Zeker als je het lokale bier drinkt, heb je een voordelig én lekker drankje.

Houd rekening met de volgende kosten voor eten en drinken:

 •  Een maaltijd in een goedkoop restaurant  gemiddeld 6,50 euro per persoon.
 •  Een driegangenmaaltijd in een standaard restaurant  gemiddeld 35 euro voor twee personen.
 • Een halve liter lokaal bier  gemiddeld 1,70 euro.
 • Een halve liter geïmporteerd bier  gemiddeld 2,30 euro.
 • Cola  gemiddeld 1,20 euro.
 • Water  gemiddeld 0,60 euro.
 • Een cappuccino ➜ gemiddeld 1,10 euro.
 • Een espresso ➜ gemiddeld 0,80 euro.

Ook wijn is niet duur op Kaapverdië, al zijn de prijzen niet extreem laag. Dit komt omdat de wijnen die je op Kaapverdië drinkt, bijna allemaal geïmporteerd worden. Voor 10 tot 20 euro heb je een prima fles wijn uit Portugal, Italië of Frankrijk. Zeker de wijnen uit Portugal zijn erg populair op Kaapverdië.

Kosten voor vervoer

De meeste mensen die zich op Kaapverdië van A naar B willen verplaatsen, reizen met de taxi. Dit komt omdat de taxi erg goedkoop is. Rijd je een kilometer, dan betaal je hier ongeveer 2 euro voor. En onderhandel je een beetje met de taxichauffeur, dan is de prijs van je taxirit nog lager.

Nog goedkoper is het openbaar vervoer op Kaapverdië. Voor een korte rit in de bus betaal je gemiddeld slechts 0,30 euro. Zit je wat langer in de bus, dan ben je nog altijd erg goedkoop uit. En huur je een auto op Kaapverdië? Dan betaal je 0,94 euro per liter benzine.

Santo Antao

Kosten voor uitstapjes

Kaapverdië is vrij toeristisch, maar toch zijn de activiteiten nog niet zo prijzig als je van een toeristische vakantiebestemming zou verwachten. Wil je bijvoorbeeld een dag op pad met een gids? Dan betaal je hier ongeveer 30 euro voor. Houd er wel rekening mee dat je voor deze prijs nog geen vervoer hebt. Wil je dat de gids een auto meeneemt, dan gaat de prijs iets omhoog.

Verder kun je rekening houden met de volgende gemiddelde kosten voor activiteiten:

 • Een halve dag met een buggy door de woestijn rijden  gemiddeld 95 euro per persoon.
 • Een tour om schildpadden te spotten  gemiddeld 45 euro per persoon.
 • Een halve dag duiken  gemiddeld 75 euro per persoon.
 • Een tripje naar de zoutkrater van Pedra de Lume  gemiddeld 5 euro per persoon.
 •  Een eilandtour van een halve dag  gemiddeld 30 euro per persoon.
 • Een tour op Sal  gemiddeld 35 euro per persoon

TIP ♥ – boek je excursie bij een plaatselijk reisbureau. Dit is niet alleen goedkoper, maar je steunt hier ook de lokale bevolking mee.

Kosten per dag

De prijzen op Kaapverdië liggen ongeveer 20 procent lager dan in Nederland en België. Overnacht je in een luxe hotel, eet je in dure restaurants en boek je dure excursies, dan is het prijsverschil wat kleiner. Op de minder toeristische eilanden is het prijsverschil groter. Je kunt veel geld besparen door naar een van de minder bekende eilanden te reizen of door de dure hotels op de toeristische eilanden te vermijden.

De munteenheid van Kaapverdië

Op Kaapverdië betaal je met de Kaapverdische escudo. Je kunt jouw euro’s in Nederland omwisselen voor deze munt, maar je kunt ook gewoon op Kaapverdië pinnen met je Nederlandse bankpas. In dit geval pin je de Kaapverdische escudo tegen de actuele wisselkoers die je bank heeft bepaald.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder