Hoofdmenu
Onze Producten

Vervoer Kaapverdië

Op Kaapverdië kun je je vrij voordelig verplaatsen. Ook als je van het ene eiland naar het andere eiland wil reizen, ben je over het algemeen niet veel geld kwijt. Bovendien is het vervoer op Kaapverdië comfortabel. Rondreizen op Kaapverdië, tussen de diverse eilanden, is dan ook zeker een aanrader.

Vervoer Kaapverdië

Op de diverse eilanden die bij Kaapverdië horen, kun je je op diverse manieren verplaatsen. Zeker op de toeristische eilanden zijn de vervoersmogelijkheden groot. Ook kun je gemakkelijk, snel en goedkoop van eiland naar eiland reizen.

Op deze pagina lees je meer over:

  • Het reizen met de bus.
  • Het reizen met de boot.
  • Het reizen met de taxi.
  • Het reizen met het vliegtuig.
  • Een auto huren.
  • Een fiets huren.

Reizen met de bus

Op Kaapverdië rijden veel minibusjes rond. In een minibus kan het wat druk en krap zijn, maar met het openbaar vervoer reis je wel erg goedkoop van A naar B. Bovendien doen de minibusjes op Kaapverdië bijna alle steden en dorpen aan. Waar je ook naartoe wil reizen: je kunt altijd wel een minibus vinden die je naar jouw bestemming kan brengen.

Goed om te weten: je kunt overal in- en uitstappen. Houd er wel rekening mee dat de minibusjes vaak pas vertrekken als alle plekken bezet zijn. Wil je hier niet op wachten? Dan kun je een minibus voor een dag charteren. Dit is wel een stuk duurder dan gewoon op andere passagiers wachten.

TIP ♥ – houd er rekening mee dat de minibusjes op Kaapverdië niet volgens een regelmatig schema rijden. Je bent op Kaapverdië dan ook beter af met een vrij flexibele vakantieplanning, dan met een heel strak schema voor je reis.

Sal

Reizen met de boot

Kaapverdië heeft negen bewoonde eilanden. Je kunt tussen deze eilanden reizen met de boot. De prijzen voor een overtocht met de boot zijn over het algemeen niet hoog. Bovendien is een boottocht een hele ervaring: het is zeker geen straf om over het helderblauwe water te varen.

Op je ticket voor een bootreis staat altijd een vertrektijd vermeld. Houd er rekening mee dat deze vertrektijd lang niet altijd wordt aangehouden. Vertragingen komen regelmatig voor. Je kunt zelfs een hele dag vertraging hebben: alles is mogelijk op Kaapverdië.

Reizen met de taxi

Net zoals in veel andere landen het geval is, zijn ook de taxi’s op Kaapverdië duurder dan de andere vervoersmiddelen. Wel kun je met een taxi comfortabel, snel en gemakkelijk van A naar B reizen. Neem liever geen illegale taxi, maar pak altijd een taxi met het ‘taxi’ teken op het dak. Een illegale taxi is goedkoper, maar zeker niet altijd veilig.

TIP ♥ – korte afstanden worden meestal op de meter gereden. Huur je een taxi voor een hele dag, dan spreek je hier van tevoren een prijs voor af.

Reizen met het vliegtuig

Je kunt met de boot van eiland naar eiland reizen, maar je kunt ook een binnenlandse vlucht nemen. Kaapverdië heeft een eigen binnenlandse vliegmaatschappij. Deze heeft de naam TACV. De vliegmaatschappij vliegt naar alle eilanden van Kaapverdië, met uitzondering van Brava.

TIP ♥ – koop je tickets voor een binnenlandse vlucht als je al op Kaapverdië. Boek je jouw tickets op Kaapverdië, dan ben je namelijk altijd goedkoper uit. Bezoek je Kaapverdië rond de feestdagen of in het hoogseizoen? Houd er dan rekening mee dat het vliegtuig al vol kan zitten als je wat laat boekt.

Een auto huren

Op de meeste eilanden van Kaapverdië kun je een auto huren. Er worden verschillende soorten auto’s verhuurd, maar wij raden je aan om een 4×4 te huren. Met een 4×4 kun je je namelijk overal veilig verplaatsen en kom je in ieder geval niet vast te zitten op de slechte, onverharde wegen op het eiland.

TIP ♥ – sluit een goede verzekering af voor je huurauto. Zo weet je zeker dat je achteraf niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Een fiets huren

Tot slot kun je je op Kaapverdië ook verplaatsen met de fiets. Helaas zijn er niet veel plekken waar je een fiets kunt huren. Zeker op de minder toeristische eilanden kan het lastig zijn om een fietsverhuurbedrijf te vinden.

Wil je je graag al fietsend over Kaapverdië verplaatsen? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf een fiets mee te nemen naar de eilandengroep. Je vliegreis wordt hierdoor wat duurder, maar je kunt je wel voordelig, leuk én sportief verplaatsen op Kaapverdië. Bovendien mag je jouw fiets gewoon meenemen op de boot als je van eiland naar eiland reist.

Samenvatting

Je kunt je op Kaapverdië verplaatsen met de bus, met de taxi, met een huurauto en met de fiets. En wil je van eiland naar eiland reizen? Dan kun je een boottocht maken, maar je kunt ook een binnenlandse vlucht boeken. Het vervoer op Kaapverdië is over het algemeen niet duur. Je hoeft hier dan ook niet zo veel geld voor te reserveren in je reisbudget.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder