Hoofdmenu
Onze Producten

Vliegtickets Kaapverdië

Heb je een directe vlucht richting Kaapverdië, dan ben je ongeveer zes uur onderweg. Boek je een vlucht met tussenstop, dan zit je zeven tot negen uur in het vliegtuig. Omdat je wat langer moet vliegen om het prachtige Kaapverdië te bereiken, zijn vliegtickets over het algemeen niet goedkoop. Gelukkig zijn er diverse manieren om geld te besparen op je vliegreis.

8 tips voor goedkope vliegtickets Kaapverdië

Heb je een directe vlucht richting Kaapverdië, dan ben je ongeveer zes uur onderweg. Boek je een vlucht met tussenstop, dan zit je zeven tot negen uur in het vliegtuig. Omdat je wat langer moet vliegen om het prachtige Kaapverdië te bereiken, zijn vliegtickets over het algemeen niet goedkoop. Gelukkig zijn er diverse manieren om geld te besparen op je vliegreis.

Wij weten precies hoe je geld kunt besparen op jouw vliegtickets naar Kaapverdië. Op deze pagina delen we onze tips. De belangrijkste tips die wij je kunnen geven voor een goedkope vliegreis naar Kaapverdië, zijn de volgende:

  • Vermijd het hoogseizoen
  • Vertrek op een doordeweekse dag
  • Vlieg vanuit Duitsland of België
  • Boek extra vroeg of extra laat
  • Houd acties van vliegmaatschappijen in de gaten
  • Schrijf je in voor nieuwsbrieven
  • Vermijd lange vliegreizen
  • Vergelijk vliegtickets met elkaar

TIP 1 ✈ Vermijd het hoogseizoen

Kaapverdië heeft twee seizoenen, namelijk het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen duurt van half oktober tot en met eind juni. In dit seizoen trekken er veel toeristen naar de diverse Kaapverdische eilanden. Vliegtickets zijn dan ook een stuk duurder.

Reis je in het regenseizoen naar Kaapverdië, dan kun je veel geld besparen. En dit terwijl het eigenlijk nauwelijks regent in het regenseizoen. In september en begin oktober regent het over het algemeen het meest. Echter, ook in deze ‘natte’ maanden valt de neerslag reuze mee. In september regent het bijvoorbeeld slechts vijf tot zes dagen per maand. Het regenseizoen op Kaapverdië lijkt dan ook absoluut niet op de regenseizoenen van diverse andere tropische bestemmingen, waar het over het algemeen veel meer regent.

TIP ♥ –  vlieg in oktober richting Kaapverdië voor de laagste prijzen. Midden oktober is het regenseizoen net afgelopen, maar is het hoogseizoen nog niet écht gestart. Deze reisperiode is dan ook een stuk goedkoper dan de andere maanden van het jaar.

TIP 2  Vertrek op een doordeweekse dag

Vlieg je in het weekend naar Kaapverdië, dan betaal je over het algemeen veel meer voor je vliegreis. Je kunt dan ook beter op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag richting Kaapverdië vertrekken. Zeker als het voor je vakantieplanning niet zo veel uitmaakt wanneer je naar Kaapverdië vertrekt, is doordeweeks vliegen een aanrader.

TIP 3  Vlieg vanuit Duitsland of België

De meeste mensen vertrekken vanuit Nederland naar Kaapverdië. Zij vliegen vanuit luchthaven Schiphol naar een van de Kaapverdische eilanden. Het vliegen vanuit Schiphol is misschien prettig, maar wel duurder dan het vliegen vanuit Duitsland of België. Door vanuit Dusseldorf, Frankfurt of Brussel naar Kaapverdië te vliegen, bespaar je met gemak honderden euro’s. Voor een lagere prijs kun je dus beter uitwijken naar het buitenland.

TIP ♥ – neem de vliegreizen vanuit Dusseldorf, Frankfurt en Brussel mee als je vliegtickets naar Kaapverdië met elkaar gaat vergelijken. Nu zie je de prijsverschillen pas echt goed!

TIP 4 ✈  Boek extra vroeg of extra laat

Boek je jouw vakantie naar Kaapverdië extra vroeg, dan kun je van vroegboekkorting profiteren. Boek je jouw vakantie extra laat, dan kun je last minute korting krijgen. Zeker de last minute korting kan hoog oplopen. Durf je het risico te nemen om enkele dagen voor vertrek pas te boeken? Dan bespaar je met gemak honderden euro’s.

TIP ♥ – in het hoogseizoen is de vraag naar vliegtickets Kaapverdië een stuk hoger dan in het laagseizoen. In deze periode is het aanbod last minute vakanties dan ook een stuk kleiner. Houd hier rekening mee.

TIP 5 ✈  Houd acties van vliegmaatschappijen in de gaten

Vliegmaatschappijen bieden regelmatig extra voordelige vliegtickets aan. Zelfs de grote en zeer populaire vliegmaatschappijen, zoals KLM, doen hieraan mee. Ben je van plan om een vakantie naar Kaapverdië te boeken? Houd de websites van vliegmaatschappijen dan een tijdje goed in de gaten. Met een beetje geluk komt er net een actie voorbij.

TIP 6 ✈ Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Vind je het te veel tijd kosten om dagelijks op de websites van diverse vliegmaatschappijen te kijken? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrieven van bekende maatschappijen die naar Kaapverdië vliegen. Komt er een leuke actie aan, dan word je al op tijd voor deze aanbieding gewaarschuwd in de nieuwsbrief. Zo weet je zeker dat je geen enkele actie mist.

TIP 7 ✈ Vermijd lange vliegreizen

Een directe vlucht naar Kaapverdië duurt ongeveer zes uur. Een vlucht met tussenstop duurt iets langer. De meeste vliegmaatschappijen bieden vluchten met tussenstop aan. Deze zijn iets goedkoper dan directe vluchten.

Echter, je bent niet goedkoper uit als je een extra lange vlucht met extra tussenlandingen boekt. Slechts in uitzonderlijke gevallen zijn deze superlange vluchten goedkoper dan directe vluchten of vluchten met een enkele tussenlanding. Natuurlijk kun je naar lange vliegreizen kijken bij het vergelijken van vliegtickets, maar het komt zelden voor dat je met een extra lange vliegreis voordeliger uit bent. Dit komt simpelweg omdat je langer in het vliegtuig zit.

TIP 8 ✈ Vergelijk vliegtickets met elkaar

Tot slot raden wij je aan om de vliegtickets van diverse maatschappijen goed met elkaar te vergelijken. Websites als Skyscanner en CheapTickets kunnen je hierbij helpen. Je vult in wanneer je naar Kaapverdië wil reizen, vanuit welk vliegveld je wil vertrekken (dit kunnen er ook meerdere zijn!) en wanneer je terug wil vliegen naar Nederland. Skyscanner of CheapTickets laat je direct zien welke vluchten je kunt nemen. Jij kunt nu al snel zien welke vlucht het goedkoopst is.

TIP ♥ – vul geen specifieke vertrekdatum in bij het vergelijken, maar geef de vergelijker wat speling. Dit doe je door aan te geven dat je ook twee of drie dagen eerder of later wil vertrekken, als dit voordeliger is. Met een beetje speling in je vertrekdatum ben je al snel veel goedkoper uit.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder