Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Momenteel is deze website nog in aanbouw

Bezienswaardigheden Kenia

Bijgewerkt op 5 augustus, 2019

Masai Mara

De Masai Mara is een natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia. Het is ongeveer 1.700 vierkante kilometer groot en het grenst aan de Serengeti. De voornaamste reden waarom het reservaat zo bekend is, is de grote migratie van gnoes en zebra’s die hier jaarlijks plaatsvindt. Wij vertellen je alles over deze regio!

Mount Kenya National Park

Mount Kenya is de hoogste berg van Kenia en zelfs de tweede hoogste berg van heel Afrika. Alleen de Kilimanjaro (5.895 meter hoog) is nog net iets hoger. Maar met 5.199 meter hoogte maakt Mount Kenya toch ook behoorlijk indruk. De berg is gelegen in het gelijknamige Mount Kenya National Park en is een mooie toevoeging voor je Kenia bucketlist.

Amboseli National Reserve

Amboseli National Reserve in Kenia is een van de meest populaire parken die Kenia te bieden heeft. Het ligt op ongeveer 230 kilometer afstand van Nairobi, dichtbij de grens met Tanzania. Als je Amboseli National Reserve bezoekt heb je het geluk – vrijwel – altijd uitzicht te hebben op de Mount Kilimanjaro. Naar Kenia afreizen zonder Amboseli is ondenkbaar!

Tsavo National Park

Het Tsavo National Park bestaat niet uit een, maar uit twee delen; oost en west Tsavo. Beide parken worden gescheiden door de Nairobi-Mambosa snelweg en treinrails, en beide delen hebben hun eigen indrukwekkende bezienswaardigheden. Het is een van de oudste, grootste en bezochte wildparken van Kenia.

Mombasa

Mombasa wordt weleens gezien als de meest populaire bestemming in heel Kenia. Je vindt hier een prachtige oude binnenstad, indrukwekkend marine life, witte zandstranden, super luxe hotels en een heerlijke sfeer. Het is de ultieme plek om te relaxen in Kenia. Het is een mix India en Africa met verschillende culturen, talen, gerechten. Wij vertellen je meer over deze stad.

Lamu Island

Alhoewel Luma Island niet de meest voor de hand liggende bestemming is als je op zoek bent naar een tropische rustvakantie, toch raden wij het van harte aan. Het kan ook een aangename afsluiting zijn van een langere – actieve – reis door Kenia. Kortom: geniet hier vooral van de zon, de prachtige witte stranden en de palmbomen.

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia. Bij hoofdstad denken de meeste reizigers gelijk ‘wegwezen en doorreizen’, maar Nairobi heeft iets bijzonders. Heft heeft als bijnaam ‘Safari hoofdstad van de wereld’. Veel reizigers kiezen er namelijk voor eerst naar Nairobi te vliegen om vervolgens verder te reizen naar hun safaribestemming.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.