Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Momenteel is deze website nog in aanbouw

Bezienswaardigheden Marokko

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 30 augustus, 2018

Marokko is een populaire bestemming onder Nederlanders. Het trekt cultuurliefhebbers, backpackers, avonturiers, gezinnen, stedentrippers en nog veel meer reizigers aan en het weet elke reiziger van begin tot eind te boeien. Het land is enorm in opkomst als vakantiebestemming en dat is meer dan terecht. Op deze pagina hebben we de mooiste bezienswaardigheden Marokko op een rij gezet.

Bezienswaardigheden Marokko

Een groot voordeel is dat Marokko een van de makkelijkst bereikbare landen in Afrika is. Je kunt er heen rijden en vliegen duurt maar ? uur en belangrijker; een retourtje kost je vaak niet meer dan €150. Toch is dat natuurlijk niet de reden dat het zo populair is.

Marokko trakteert haar bezoekers met prachtige culturele bezienswaardigheden, oude keizerlijke steden, gortdroge woestijnen, indrukwekkende stranden en gastvrije locals. Het is een land van uitersten dat reizigers alles biedt wat ze zoeken. En de bezienswaardigheden Marokko zijn eindeloos.

Wat is er te zien

Verrassend veel. Natuurlijk zullen de meeste reizigers naar steden als Marrakech, Fez of Chefchaouen trekken. Dat is prima als je een paar dagen in Marokko bent, maar als je het land écht wil ontdekken raden we aan om verder te kijken dan deze kleurrijke steden.

TIP ♥ – een ticket naar Agadir kost je slechts €57!  bekijk tickets

Marokko biedt namelijk ook een mooie natuur, prachtige stranden en bijzondere activiteiten. Zo kun je met een 4×4 door de Sahara trekken of surfen op de mooiste golven. Je kunt natuurlijk ook gewoon een theetje drinken of dagje relaxen in een traditionele hammam.

Marrakech

Marrakech is een van de bekendste steden van Marokko. Misschien wel de bekendste. En dat is natuurlijk niet voor niets. Deze stad, met het sfeervolle oude centrum, is net en openlucht museum met indrukwekkende gebouwen, gezellige theewinkels en een prachtig centrum. Een must-see voor iedereen die naar Marokko reist!

Chefchaouen

Chefchaouen is na Marrakech waarschijnlijk de meest bezochte stad van Marokko. Google een foto van de stad en je ziet meteen waarom. Dit klein bergdorpje in het noorden van Marokko wordt ook wel de Blue City genoemd. Het is een van de mooiste en meest sfeervolle steden van Marokko. Een must-see tijdens je reis!

Fez

In slechts een paar jaar tijd is koningsstad Fez uitgegroeid tot een van de populairste bestemmingen in het prachtige Marokko. Samen met Marrakech en Chefchaouen staat deze stad steevast op de to-do lijst van menig reizigers. Dit is niet zo vreemd, want Fez is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Bekijk onze tips!

Rabat

In Marokko vind je vier oude keizerlijke steden; Fez, Marrakech, Meknes en Rabat. Rabat is vandaag de dag nog steeds de hoofdstad van het land, hoewel het niet het karakter van een hoofdstad heeft. Helaas staat Rabat bijna nooit bovenaan het to-do lijstje van reizigers. Begrijpelijk, maar de stad is veel mooier dan veel mensen denken.

Essaouira

Ben je in Marrakech en ben je de drukte van de stad even helemaal zat? Dan kun je ervoor kiezen om naar het kustplaatsje Essaouira te rijden. Om in deze stad te komen, hoef je slechts drie uur te rijden vanuit Marrakech. En waar het in Marrakech ontzettend druk en hectisch is, is het in [...]

Merzouga

In het zuidwesten van Marokko vind je het kleine dorp Merzouga. Hoewel het dorp niet groot is, kiezen veel toeristen er toch voor om naar deze bestemming te reizen tijdens hun rondreis door Merzouga. Zij doen dit om vanuit het kleine dorp de Erg Chebbi Woestijn te bezoeken. Het dorp is namelijk de startplaats voor [...]

Agadir

Agadir is een levendige badplaats die in het zuiden van Marokko ligt. De meeste mensen die deze stad bezoeken, doen dit om even helemaal tot rust te komen op het strand. Toch is er meer te zien en te doen in de badplaats. In Agadir vind je namelijk ook diverse mooie bezienswaardigheden en kun je [...]

Casablanca

De stad Casablanca is heel anders dan de vier koningssteden van Marokko: Marrakech, Fez, Rabat en Meknes. De stad is namelijk veel moderner en wordt ook wel het economische, industriële en kosmopolitische hart van Marokko genoemd. Het industriële karakter van de stad trekt niet iedereen aan, maar toch is het zeker geen verloren moeite om [...]

Ouzoud

Veel mensen die in Marrakech verblijven, gaan ook een dagje naar de Ouzoud-watervallen. Je vindt deze watervallen in de directe omgeving van de stad, in een zeer vredige en natuurlijke omgeving. Zeker als je de drukte en chaos van Marrakech even zat bent, is het een must om naar de prachtige Ouzoud-watervallen te gaan. De [...]

Wat wij vinden:
  • 8.4/10
    Afrika-Expert - 8.4/10
8.4/10

Samenvatting

Marokko is een populaire bestemming onder Nederlanders. Het trekt cultuurliefhebbers, backpackers, avonturiers, gezinnen, stedentrippers en nog veel meer reizigers aan en het weet elke reiziger van begin tot eind te boeien. Het land is enorm in opkomst als vakantiebestemming en dat is meer dan terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.