Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Momenteel is deze website nog in aanbouw

Agadir

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Agadir is een levendige badplaats die in het zuiden van Marokko ligt. De meeste mensen die deze stad bezoeken, doen dit om even helemaal tot rust te komen op het strand. Toch is er meer te zien en te doen in de badplaats. In Agadir vind je namelijk ook diverse mooie bezienswaardigheden en kun je bovendien goed winkelen. Meer over deze populaire toeristische bestemming in Marokko, lees je op deze pagina.

  • 3x zien en doen in Agadir
  • De beste reistijd voor Agadir
  • Hoe kom je er?

3x zien en doen in Agadir

Je kunt Agadir enkele dagen bezoeken, maar je kunt hier ook je hele vakantie verblijven. In de levendige badplaats zal je je niet snel vervelen. Hieronder lees je wat je allemaal kunt zien en doen in de bruisende stad.

Agadir

De Kasbah

In 1960 werd een groot deel van de historische bouwwerken van de stad verwoest door een aardbeving. Eén van de weinige historische bouwwerken die de aardbeving heeft overleefd, is de Kasbah. Deze vesting vind je net buiten de badplaats. Helaas heeft niet de gehele vesting de aardbeving van 1960 overleefd, maar de toegangspoort en de enkele buitenmuren die je nog kunt bewonderen zijn je excursie naar de Kasbah zeker waard.

Medina Polizzi

De medina van Agadir wordt ook wel Medina Polizzi genoemd. Dit is een relatief nieuwe medina, die je aan de rand van de stad vindt. In de medina vind je niet alleen vele souvenirwinkels, maar kun je ook een kijkje nemen in een van de vele werkplaatsen die je in Medina Polizzi tegenkomt. Zeker een aanrader, want zo kun je goed zien hoe de lokale ambachtslieden hun werk doen.

De stranden van Agadir

Badplaats Agadir heeft meerdere stranden. Alle stranden zijn comfortabel breed en bovendien erg schoon. Het is dan ook niet zo vreemd dat er ieder jaar duizenden zongenieters naar de badplaats komen om hier lekker naar het strand te gaan. Goed om te weten: ook met de kids kun je de stranden bezoeken. De zeebodem loopt namelijk heel geleidelijk af en dit maakt de stranden van Agadir erg kindvriendelijk.

Op de stranden van de badplaats kun je niet alleen relaxen, maar ook diverse activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan snorkelen en duiken.

Agadir

De beste reistijd voor Agadir

In de zomer is het prima vertoeven in de badplaats, maar komen er wel veel toeristen uit eigen land naartoe. Als je de badplaats in een rustige periode met aangename temperaturen wil bezoeken, kun je het beste in de maanden april, mei, augustus en september naar de stad reizen.

Hoe kom je er?

De meeste mensen reizen direct vanuit Nederland naar de badplaats. Vlieg je vanuit Schiphol naar de dichtstbijzijnde luchthaven, dan ben je ongeveer 4,5 uur onderweg. Hierna hoef je nog slechts 30 kilometer te rijden met je huurauto of met de taxi om in de badplaats te komen.

TIP ♥ – Ben je al in Marokko? Dan kun je het beste de bus naar de badplaats nemen. Ook kun je ervoor kiezen een auto te huren en zelf naar de stad te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.