Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Momenteel is deze website nog in aanbouw

Casablanca

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 28 september, 2018

De stad Casablanca is heel anders dan de vier koningssteden van Marokko: Marrakech, Fez, Rabat en Meknes. De stad is namelijk veel moderner en wordt ook wel het economische, industriële en kosmopolitische hart van Marokko genoemd. Het industriële karakter van de stad trekt niet iedereen aan, maar toch is het zeker geen verloren moeite om deze stad te bezoeken tijdens je rondreis door Marokko. De stad heeft namelijk diverse prachtige stranden, een uitbundig nachtleven én een indrukwekkende moskee.

  • 4x zien, doen en beleven in Casablanca
  • De beste reistijd voor Casablanca
  • Hoe kom je er?

4x zien, doen en beleven in Casablanca

Casablanca heeft enkele prachtige stranden en een bruisend uitgaansleven, maar de meeste toeristen komen niet naar de stad om de hele dag op het strand te liggen en in de avond op stap te gaan. Wil jij ook meer van de stad zien dan enkel de mooie stranden en de leuke bars? Lees dan snel verder, want in onderstaande alinea’s lees je wat je allemaal kunt zien, doen en beleven in het moderne Casablanca.

De Hassan II Moskee

De Hassan II Moskee is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. De moskee werd in 1993 geopend en is vernoemd naar de toenmalige koning van Marokko, Hassan II. Wat de moskee zo bijzonder maakt, is het feit dat deze erg groot is. Er passen maar liefst 25.000 mensen in de Hassan II Moskee! Daarnaast is de moskee uniek omdat men het dak kan openen. Je kunt de moskee vanbuiten bekijken, maar voor een kleine toegangsprijs mag je ook naar binnen. Dit is uniek, want veel grote moskeeën in Marokko zijn niet toegankelijk voor niet-moslims.

TIP ♥ – In Casblanca is bijna alles lopend te doen. In deze stad kan je dus veel besparen op je vervoer.

De medina van Casablanca

De medina van Casablanca is niet zo groot als de medina van Marrakech of Fez, maar is wel leuk om te bezoeken. De medina laat je namelijk kennis maken met de geschiedenis van de moderne stad. Wil je eens zien hoe Casablanca er vele jaren geleden uit zag, voor het een moderne en industriële stad werd? Dan bezoek je de medina. Hier kunj e overigens ook goed winkelen.

Boulevard de la Corniche

Boulevard de la Corniche is een van de belangrijkste straten van de stad. In de straat, die parallel loopt aan de zee, vind je vele restaurants, cafés en andere uitgaansgelegenheden. Als je lekker wil eten, iets wil drinken of wil stappen in Casablanca, moet je zeker in deze straat zijn.

Quartier Habous

Quartier Habous is een oude wijk die veel weg heeft van een kleine souk, zoals je deze veel tegekomt in Marokko. Je kunt er niet alleen leuke souvenirs kopen, maar ook het koninklijk paleis bewonderen. Wel van de buitenkant, want je mag er niet naar binnen. Tip: bezoek Mahakma du Pasha in Quartier Habous. Dit is een prachtige Town Hall die met hout en mozaïek versierd is. Je kunt hier prachtige foto’s maken, met bloeiende sinaasappelbomen op de achtergrond.

Casablanca

De beste reistijd voor Casablanca

Je kunt de moderne stad Casablanca het beste in het voorjaar of in het najaar bezoeken. In de maanden april, mei, augustus en september is de temperatuur er aangenaam en is de kans op neerslag klein. In de winter is het beduidend frisser in de moderne stad. Houd in deze periode rekening met temperaturen rond de 15 graden. Mocht je toch een dagje naar het strand willen gaan, dan is dit wel erg koud.

Hoe kom je er?

Vanuit Nederland kun je direct naar Casablanca vliegen. Ben je al in Marokko, dan kun je met de bus of met een huurauto naar de stad reizen. Vanuit Fez ben je ongeveer vijf uur onderweg, vanuit Marrakech en Meknes ongeveer vier uur en vanuit Rabat slechts een uurtje. Je kunt er ook voor kiezen om met de trein naar de stad te reizen. De trein is sneller dan de bus en de auto, maar wel duurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.