Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Chefchaouen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Chefchaouen is een klein bergdorpje in het noorden van Marokko. Het dorp is zeker niet groot, maar toch wordt het ieder jaar door veel toeristen bezocht. Dit komt omdat de stad een blauwe medina heeft, die volgens velen een van de mooiste plekjes van de wereld is. Wil jij de blauwe medina van Chefchaouen eens met eigen ogen zien? Zet dit bergdorpje in het noorden van het land dan op jouw reisplanning voor je rondreis in Marokko. Je zal hier zeker geen spijt van krijgen!

  • 5x zien en doen in Chefchaouen
  • De beste reistijd voor Chefchaouen
  • Hoe kom je er?

5x zien en doen in Chefchaouen

Heb jij het dorpje Chefchaouen op je reisplanning gezet? Lees dan in onderstaande alinea’s wat je in dit kleine dorp kunt zien en doen.

Door de blauwe medina wandelen

Toeristen die naar Chefchaouen gaan, doen dit stuk voor stuk om de blauwe medina van het dorp met eigen ogen te kunnen bewonderen. Maar waarom is deze medina eigenlijk blauw? Dit heeft te maken met het jodendom. Toen de medina in 1471 gesticht werd, waren de huisjes nog niet blauw. Dit gebeurde pas in 1930, toen er veel Joodse vluchtelingen naar Marokko kwamen. Zij gingen in de huisjes wonen en gaven hun nieuwe woningen de kleur blauw, een symbolische kleur binnen het jodendom.

De Plaza Uta el-Hammam

De Plata Uta el-Hammam is een plein dat je in het hart van Chefchaouen vindt. Je kunt er heerlijk ontbijten, maar je kunt er ook muntthee drinken met locals en gewoon lekker mensen kijken.

Dekens en tapijten kopen

Een van de bekendste exportproducten van het bergdorp is cannabis, maar in de blauwe medina kun je ook prachtige dekens en tapijten kopen. Het dorp staat namelijk bekend om zijn hoogwaardige wolproductie. Van de wol die er in het dorp geproduceerd wordt, worden prachtige dekens en tapijten gemaakt die jij tijdens je vakantie voor een vrij lage prijs kunt kopen.

Chefchaouen

De Spaanse Moskee

Net buiten de stadsmuren vind je een mooie moskee, namelijk de Spaanse Moskee. Deze moskee stamt nog uit de tijd van de Spaanse bezetting, rond 1920. De moskee is een van de bekendste bezienswaardigheden van het bergdorp, naast de blauwe medina. Dit is eigenlijk best vreemd, want de Spaanse Moskee is nooit in gebruik genomen. De meeste mensen bezoeken deze moskee om prachtige foto’s te maken, want vanaf de Spaanse Moskee heb je een geweldig uitzicht over Chefchaouen en de blauwe medina van het bergdorp.

De oude kasbah

Aan Plaza Uta el-Hammam ligt een opvallend bouwwerk. Het gaat om de oude kasbah van Chefchaouen. Je kunt dit zandstenen fort van buiten bewonderen, maar het is ook leuk om even naar binnen te gaan. In het fort is namelijk het Etnographic Museum gevestigd, inclusief galerie. Je bekijkt hier het werk van lokale kunstenaars. Tip: klim omhoog naar de uitkijktorens, want vanuit hier kun je de Plaza Uta el-Hammam goed bewonderen.

Chefchaouen

De beste reistijd voor Chefchaouen

Je kunt dit bergdorpje het beste in het voorjaar of in het najaar bezoeken. In de zomer is het namelijk erg heet, 30 tot 35 graden. Ook schijnt de zon erg fel in de zomermaanden en dit maakt het nog moeilijker om een actieve vakantie te organiseren in het bergdorp. Later in het jaar, vanaf de maand oktober, valt er meer neerslag. Ook daalt de temperatuur flink in de winter, namelijk tussen de 10 en 15 graden. Deze temperatuur kan wat laag zijn voor een actief bezoek aan het bergdorp.

Hoe kom je er?

Je kunt het beste met de bus naar dit bergdorp reizen. Ben je in Fez, dan ben je ongeveer vier uur onderweg om dit dorp te bereiken. Vanuit Rabat duurt de busreis ongeveer zes uur, vanuit Tanger slechts drie uur en vanuit Casablanca ongeveer acht uur. Ga je liever niet met de bus? Dan kun je ook een auto huren om naar Chefchaouen te rijden. En wil je een deel van de reis met het vliegtuig afleggen, bijvoorbeeld vanuit Nederland of vanuit een grote stad in Marokko? Reis dan naar Tanger, want het vliegveld in Tanger ligt het dichtst bij het bergdorp Chefchaouen.

Locatie Chefchaouen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.