Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Momenteel is deze website nog in aanbouw

Essaouira

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Ben je in Marrakech en ben je de drukte van de stad even helemaal zat? Dan kun je ervoor kiezen om naar het kustplaatsje Essaouira te rijden. Om in deze stad te komen, hoef je slechts drie uur te rijden vanuit Marrakech. En waar het in Marrakech ontzettend druk en hectisch is, is het in deze stad lekker rustig. Dit betekent echter niet dat er niets te doen is in deze kustplaats: in Essaouira vind je vele mooie bezienswaardigheden en organiseer je bovendien vele leuke activiteiten. Velen noemen Essaouira dan ook hun favoriete plek in Marokko.

  • Bezienswaardigheden en leuke activiteiten
  • De beste reistijd voor Essaouira
  • Hoe kom je er?

Mooie bezienswaardigheden en leuke activiteiten in Essaouira

Wil jij de drukte van Marrakech ontvluchten door een dagje of enkele dagen naar Essaouira te gaan? Dan vertellen wij je graag welke bezienswaardigheden je hier kunt bewonderen en welke leuke activiteiten je in de kustplaats kunt ondernemen.

Winkelen in de medina

Net zoals Marrakech, heeft ook Essaouira een medina. De medina van het kustplaatsje ziet er niet alleen mooi uit, maar is bovendien lekker rustig. Je kunt hier souvenirs kopen, maar ook kunst en tapijten. Omdat het lekker rustig is in de medina, kun je hier veel beter op je gemak rondwandelen en echt lekker winkelen.

Skala du Port

Skala du Port is een van de twee bastions van het vissersplaatsje. De kans is groot dat je Skala du Port herkent als je hier eenmaal komt, want dit bastion is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Als je online naar foto’s van Essaouira zoekt, is de kans groot dat je diverse foto’s van Skala du Port tegenkomt.

TIP ♥ – In Essaouira kan erg veel wind staan. Het is aan te raden om altijd een zonnebril mee te nemen. De zonnebril kan je bescherming bieden tegen het rond waaiende zand.

Skala de la Ville

De dikke vestingmuur van de medina van Essaouira wordt ook wel Skala de la Ville genoemd. Je kunt over de muur wandelen om de medina van bovenaf te bekijken, maar je hebt er ook een prachtig uitzicht over de zee. Ga net voor zonsondergang naar Skala de la Villa, want op de vestingmuur kun je de mooie zonsondergang goed bewonderen.

Naar het strand

Essaouira is een kustplaats met een langgerekt zandstrand. Je vindt dit strand in de directe omgeving van de medina. Wil je écht even tot rust komen? Dan kun je ervoor kiezen een paar uur op het strand door te brengen. Houd wel rekening met harde wind en hoge golven. Vind je het wat spannend om in de zee met hoge golven te zwemmen, dan kun je het strand ook bezoeken om hier even lekker uit te waaien tijdens een ontspannen wandeling.

De haven van Essaouira

Uiteraard vind je in het gezellige vissersdorpje ook een haven. Deze ligt net buiten de stadsmuren van de medina. Je kunt hier naar de bedrijvige vissers kijken, maar je kunt er ook heerlijk vis eten. Zeker een aanrader om even te bezoeken!

Essaouira

De beste reistijd voor Essaouira

Je kunt het gehele jaar door naar Essaouira reizen. In het voor- en najaar is het wat minder warm in het kustplaatsje, maar is het wel wat vochtiger. In de zomer is het, in tegenstelling tot in de rest van Marokko, best goed te doen in het kustplaatsje. Houd er wel rekening mee dat het in de zomer erg druk is in het stadje. Dit komt omdat er veel toeristen uit eigen land naar het stadje gaan, om hier even goed af te koelen. Wil je de drukte juist omzeilen? Ga dan liever in het voor- of najaar naar de stad.

Hoe kom je er?

Je kunt dit stadje het beste bereiken door een bus te nemen in Marrakech. Als je met de bus naar de kustplaats reist, ben je ongeveer 2,5 uur onderweg. Ook kun je ervoor kiezen een auto te huren en zelf naar de stad te rijden. Het voordeel van het zelf rijden met de auto, is dat je onderweg kunt stoppen om het mooie landschap van Marokko eens goed te bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.