Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Fez

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

In slechts een paar jaar tijd is koningsstad Fez uitgegroeid tot een van de populairste bestemmingen in het prachtige Marokko. Dit is niet zo vreemd, want Fez is absoluut de moeite waard om te bezoeken. In de koningsstad vind je niet alleen vele prachtige bezienswaardigheden, maar kun je bovendien diverse leuke activiteiten ondernemen. Op deze pagina lees je hier meer over.

  • 5x leuke activiteiten in Fez
  • De beste reistijd voor Fez
  • Hoe kom je er?

5x leuke activiteiten in Fez

Foto’s maken van Bab Bou Jeloud

Bab Bou Jeloud is de belangrijkste toegangspoort van de medina. De poort is belegd met blauw-paarse tegels en geeft een mooie doorkijk op de minaret van de Mederse Bou Inania. Neem even de tijd om Bab Bou Jeloud te bekijken en maak eventueel enkele prachtige foto’s voor het thuisfront.

Door de medina wandelen

De medina van Fez wordt ook wel Fès el-Bali genoemd. Wat deze medina zo bijzonder maakt, is het feit dat het de grootste medina van heel Marokko is. Sterker nog, de medina is zelfs het grootste autovrije centrum ter wereld. De medina van de koningsstad bestaat uit een groot netwerk van smalle steegjes. Hier kun je urenlang doorheen wandelen. Onderweg maak je prachtige foto’s.

TIP ♥ – Neem de tijd om de medina te leren kennen. Wil je voorkomen dat je hopeloos verdwaalt? Neem dan een gids mee, want zonder gids is de kans op verdwalen erg groot.

Fez

Foto’s maken van Bab Bou Jeloud

Bab Bou Jeloud is de belangrijkste toegangspoort van de medina. De poort is belegd met blauw-paarse tegels en geeft een mooie doorkijk op de minaret van de Mederse Bou Inania. Neem even de tijd om Bab Bou Jeloud te bekijken en maak eventueel enkele prachtige foto’s voor het thuisfront.

Een koranschool bezoeken

Je zou het niet verwachten, maar de meeste foto’s in koningsstad Fez worden van de diverse koranscholen in de stad gemaakt. Wil jij ook een koranschool bezoeken? Dan raden wij je aan naar Medersa Bou Inania te gaan. Deze koranschool lijkt een beetje op de bekende koranschool in Marrakech, maar is beduidend rustiger. Dit betekent dat je het bouwwerk een stuk beter kunt bewonderen en hier bovendien rustig mooie foto’s van kunt maken.

Een leerlooierij bezoeken

Koningsstad Fez staat bekend om zijn vele leerlooierijen. Als je door de stad loopt, is de kans groot dat je aangesproken wordt door mannen die je graag naar een leerlooierij willen brengen. Dit komt wat opdringerig over, maar het bezoeken van een van de leerlooierijen van Fez is zeker een must. Wel kun je beter zelf op zoek gaan naar een leerlooierij in de stad, want de mannen die je willen brengen vragen hier veel geld voor.

Fez

De beste reistijd voor Fez

Je kunt deze stad het beste bezoeken in het voorjaar of in het najaar. De maanden april, mei en september zijn het meest geschikt voor een bezoek aan Fez. In de zomer is het te heet in de stad om hier rustig rond te kunnen lopen en in de winter valt er veel regen. Daarom kun je beter net voor of net na de zomer naar de stad reizen.

Hoe kom je er?

Vanuit Nederland neem je het vliegtuig naar Fez. Op het Fes-Saiss Airport komen dagelijks vluchten uit Nederland, België en andere Europese landen aan. Ben je in een andere stad in Marokko? Dan kun je met de trein of met de bus naar de koningsstad reizen. Met de trein ben je sneller, maar lang niet alle steden in het land hebben een treinverbinding. Je kunt eigenlijk alleen met de trein reizen als je in een grotere stad bent, zoals Rabat of Marrakech. Ben je in een stad zonder treinverbinding, dan neem je de bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.