Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Marrakech

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Marrakech is een van de vier zogeheten koningssteden van Marokko. De stad ligt op een zoutvlakte en heeft een prachtig historisch centrum, dat al vele jaren op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De meeste mensen bezoeken deze stad enkele dagen en trekken vervolgens verder, maar je kunt je in feite wekenlang goed vermaken in Marrakech. In de stad is namelijk veel te doen, te zien en te beleven.

  • De 5 mooiste bezienswaardigheden in Marrakech
  • De beste reistijd voor Marrakech
  • Hoe kom je er?

De 5 mooiste bezienswaardigheden in Marrakech

In Marrakech zijn vele prachtige gebouwen te vinden, zeker in het historische centrum van de stad. Je kunt dan ook veel bezienswaardigheden op je lijstje zetten voor jouw bezoek aan de koningsstad. Hieronder zetten we de vijf mooiste bezienswaardigheden in de stad voor je op een rijtje.

Djeema el Fna

Djeema el Fna is een plein waar je authentieke producten kunt kopen, de optredens van straatartiesten kunt bekijken en in de avond kunt eten. Het is een erg levendig plein, waar je als toerist zeker een keertje overheen moet wandelen. De kans is zelfs groot dat je iedere dag weer op het Djeema el Fna plein eindigt, want dit plein is echt het middelpunt van de stad.

De Koutoubia Moskee

De Koutoubia Moskee is de grootste moskee van de stad. Als je op het Djeema el Fna plein staat, kun je in de verte een minaret van de moskee zien. Helaas mag je niet naar binnen in de Koutoubia Moskee als je geen moslim bent. Als niet-moslim kun je de moskee dus alleen van buitenaf bekijken.

De medina

De medina is een doolhof die uit vele smalle straatjes bestaat. In deze straatjes mogen geen auto’s komen, dus je kunt hier rustig rondwandelen. Al is het wel erg druk in de medina, zeker in het hoogseizoen. Houd hier rekening mee door je mentaal voor te bereiden op flinke drukte. In de medina vind je niet alleen restaurants en terrasjes, maar ook kraampjes en winkels. Hier kun je leuke souvenirs kopen, waarbij je flink kunt afdingen. In het hart van de medina vind je een mooi plein, het Jemaa el Fna plein.

TIP ♥ – Overdag is het in Marrakech erg druk. Wil je heerlijk tot rust komen? Boek dan een overnachting in een RIAD. Een RIAD is een echt Marokkaans herenhuis. De tegenstelling tot de hectiek op straat is erg groot. Je zal op de binnenplaats tussen de fonteinen en bomen, heerlijk tot rust komen.

Palais de la Bahia

Palais de la Bahia is een prachtig paleis dat rond 1880 gebouwd werd in opdracht van Si Moussa. Palais de la Bahia moest vooral erg groot worden, want Si Moussa wilde niet dat zijn vier echtgenotes en 24 bijvrouwen elkaar konden zien. Daarom bestaat het paleis uit maar liefst 160 kamers.

Souks

Als je in Marrakech bent, moet je zeker een of meerdere souks bezoeken. De souks vind je achter het plein Djeema el Fna, dus je kunt hier vanuit je bezoekje naar het plein eenvoudig en snel naartoe wandelen. Op de souks is het erg druk, maar je kunt hier wel vele traditionele spullen kopen en bovendien prachtige (en vooral zeer kleurrijke!) foto’s maken.

Marrakech

De beste reistijd voor Marrakech

Wij raden je aan in april, mei augustus of september naar Marrakech te reizen. In de zomer is het namelijk veel te heet in de stad en in de winter kan het juist weer erg koel zijn. Voor een actieve vakantie zijn gematigde temperaturen erg prettig. Daarom kun je het beste net voor of net na de zomer naar de stad reizen.

Hoe kom je er?

Als je vanuit Nederland naar Marrakech wil reizen, kun je het beste het vliegtuig nemen. Met de auto reizen is ook mogelijk, maar dan ben je wel lang onderweg. Bovendien hoeven vliegtickets helemaal niet duur te zijn, zeker niet als je deze goed met elkaar vergelijkt. Ben je al in Marokko? Dan kun je met de bus naar de stad reizen. Als je in een andere grote stad bent, kun je bovendien de trein nemen. In de kleinere steden en dorpen is er geen treinverbinding, dus hier ben je aangewezen op de bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.