Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Momenteel is deze website nog in aanbouw

Merzouga

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

In het zuidwesten van Marokko vind je het kleine dorp Merzouga. Hoewel het dorp niet groot is, kiezen veel toeristen er toch voor om naar deze bestemming te reizen tijdens hun rondreis door Merzouga. Zij doen dit om vanuit het kleine dorp de Erg Chebbi Woestijn te bezoeken. Het dorp is namelijk de startplaats voor een bezoek aan deze indrukwekkende woestijn, die bij de Sahara hoort. Op deze pagina lees je meer over deze bestemming, die je zeker in jouw reisschema voor jouw rondreis door Marokko op moet nemen.

  • 5x leuke activiteiten in Merzouga
  • De beste reistijd voor Merzouga
  • Hoe kom je er?

Merzouga

5x leuke activiteiten in Merzouga

Alle toeristen die naar Merzouga reizen, doen dit omdat dit kleine dorp het startpunt is voor een bezoek aan de Erg Chebbi Woestijn. Vrijwel alle activiteiten die je in het dorp kunt ondernemen, hebben dan ook iets te maken met deze woestijn. We beschrijven de leukste activiteiten in onderstaande alinea’s.

Een kamelentocht door de Erg Chebbi Woestijn

Wij raden je absoluut aan een kamelentocht te maken door de Erg Chebbi Woestijn. Je kunt dit de hele dag door doen, maar in de avond is de woestijn op zijn mooist. Op een later tijdstip van de dag kun je namelijk de zonsondergang bewonderen in de woestijn en dit is erg indrukwekkend. Houd er wel rekening mee dat het flink afkoelt als de zon eenmaal is ondergegaan. Neem voor de zekerheid warme kleding mee.

TIP ♥ – boek een meerdaagse kamelentocht door de woestijn. Zo heb je écht de ultieme woestijn ervaring.

De zandduinen beklimmen

In de Erg Chebbi Woestijn vind je vele indrukwekkende zandduinen. Sommige duinen zijn meer dan 150 meter hoog, absoluut bijzonder om te zien! Als je een goede conditie hebt, kun je de zandduinen in de woestijn beklimmen. Vervolgens heb je een mooi uitzicht in de zanderige leegte van de woestijn.

Met de 4×4 door de woestijn

Wij raden je zeker aan een kamelentocht te maken in de Erg Chebbi Woestijn, maar je kunt er ook voor kiezen met de 4×4 door de woestijn te trekken. Aangezien er vrijwel niemand in de woestijn is, kun je lekker hard door de woestijn racen met jouw 4×4.

Dieren spotten bij Dayet Srji

Heb je de Erg Chebbi Woestijn inmiddels gezien? Dan hoef je Merzouga nog niet te verlaten. Naast de Erg Chebbi Woestijn, heeft dit kleine dorp namelijk nog een bijzondere bezienswaardigheid in de buurt. Het gaat om het zoutwatermeer Dayet Srji. Bij dit meer kun je het gehele jaar door bijzondere dieren spotten. Denk hierbij aan reptielen als slangen en hagedissen, maar ook aan exotische vogels als flamingo’s.

Mountainbiken in het Atlasgebergte

In de directe omgeving van Merzouga vind je de uitlopers van het Atlasgebergte. Hier kun je erg goed mountainbiken. Als je echt van avontuur houdt, kun je er ook voor kiezen om rotsen te beklimmen in het Atlasgebergte bij Merzouga.

Merzouga

De beste reistijd voor Merzouga

Je kunt Merzouga het beste bezoeken in de maanden april, mei, augustus en september. In deze maanden is het niet te warm voor een kamelentocht door de woestijn en is het bovendien droog. In de winter is het wat frisser in de woestijn, zeker als de zon onder is gegaan. Ook kan het in de winter wat vaker regenen.

Hoe kom je er?

Je kunt het beste naar Merzouga reizen vanuit koningsstad Marrakech. Vanuit deze stad worden excursies met 4×4 auto’s georganiseerd, maar je kunt hier ook de bus naar het dorp nemen. En reis je liever op eigen houtje? Dan kun je ook een auto huren in Marrakech, om vervolgens zelf naar de woestijn te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.