Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Momenteel is deze website nog in aanbouw

Ouzoud

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 28 september, 2018

Veel mensen die in Marrakech verblijven, gaan ook een dagje naar de Ouzoud-watervallen. Je vindt deze watervallen in de directe omgeving van de stad, in een zeer vredige en natuurlijke omgeving. Zeker als je de drukte en chaos van Marrakech even zat bent, is het een must om naar de prachtige Ouzoud-watervallen te gaan.

  • De Ouzoud-watervallen
  • De beste reistijd voor de Ouzoud-watervallen
  • Hoe kom je er?

Ouzoud

De Ouzoud-watervallen

De Ouzoud-watervallen liggen in een weelderige vallei. Het gaat om drie watervallen die met elkaar verbonden zijn en het water met flinke kracht 110 meter naar beneden laten storten. Als je de watervallen bezoekt, zie je op de achtergrond het indrukwekkende Atlasgebergte. Dit maakt je uitzicht nog unieker.

Na een korte wandeling bereik je de top van de watervallen. Hier kun je de schoonheid van de omgeving pas echt goed zien. Ook kun je op de top van de waterval lunchen, in een authentiek Berbers restaurant.

Andere bezienswaardigheden onderweg

Natuurlijk reis je naar Ouzoud om deze prachtige watervallen te bewonderen. Toch is dit niet het enige wat je te zien krijgt als je een excursie naar de watervallen boekt. Onderweg zie je namelijk ook groene valleien, prachtige boomgaarden, verborgen grotten en indrukwekkende ravijnen.

De ravijnen van Oued el Abid

De meeste mensen combineren hun tour naar de watervallen met een bezoekje aan de grotten of de ravijnen van Oued el Abid. Wij raden je zeker aan deze tours met elkaar te combineren, want Oued el Abid ligt erg dicht bij de watervallen en is zeker de moeite waard om te bewonderen. Ook leuk: in de directe omgeving van deze rivier wonen vele verschillende apen, die je met een beetje geluk met elkaar kunt zien spelen.

Ouzoud

De beste reistijd voor de Ouzoud-watervallen

Je kunt de watervallen het beste bezoeken in de maanden april, mei, augustus en september. In deze maanden is het niet te heet en is het bovendien minder vochtig dan in het najaar. Overigens geldt deze beste reistijd niet alleen voor de watervallen, maar ook voor de stad Marrakech. Zeker in de zomer kun je deze stad beter vermijden, want dan wordt het erg heet in Marrakech. Zonde, want met een extreem hoge temperatuur is het toch lastiger en minder prettig om een actieve vakantie vol toeristische highlights te organiseren.

Hoe kom je er?

Excursies naar de Ouzoud-watervallen worden altijd georganiseerd vanuit Marrakech. Als je je inschrijft voor een dagexcursie naar de watervallen, word je al in de vroege ochtend opgehaald. Je rijdt ongeveer 150 kilometer naar de watervallen en verblijft hier vervolgens de hele dag, om aan het einde van de dag weer terug te rijden naar Marrakech.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.