Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Rabat

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

In Marokko vind je vier koningssteden. Rabat is er hier één van. Daarnaast is deze prachtige stad de hoofdstad van Marokko. Wij raden je zeker aan deze stad te bezoeken tijdens je rondreis door Marokko, want in Rabat kun je de Marokkaanse cultuur écht goed proeven. Ook vind je diverse mooie bezienswaardigheden in de koningsstad. Op deze pagina lees je hier meer over.

  • 5x zien en doen in Rabat
  • De beste reistijd voor Rabat
  • Hoe kom je er?

5x zien en doen in Rabat

De meeste mensen blijven enkele dagen in Rabat en reizen vervolgens verder naar de volgende bestemming in Marokko. Je kunt je met gemak enkele dagen vermaken in de stad. Sterker nog, je kunt hier je hele vakantie doorbrengen als je dit zou willen. In de koningsstad is namelijk veel te zien en te doen. Hieronder beschrijven we de mooiste bezienswaardigheden en de leukste activiteiten in de stad.

Het Mausoleum van koning Mohammed V

Het Mausoleum van koning Mohammed V is een van de opvallendste bezienswaardigheden van de stad. Deze bezienswaardigheid ligt naast de Hassantoren. Dit is een erfenis van een van de meest prestigieuze bouwprojecten van het land. De Hassantoren moest eigenlijk onderdeel worden van een grote moskee, maar deze is nooit gebouwd. Gelukkig kun je de toren met zijn tweehonderd zuilen wel bewonderen.

Kasbah les Oudaies

Kasbah les Oudaies is de oude kasba van Rabat. Deze ziet er niet bepaald uitnodigend uit met zijn dikke muren en hoge toegangspoorten, maar wij raden je zeker aan de kasba te bezoeken. Vanbinnen lijkt de kasba namelijk veel op het charmante bergdorp Chefchaouen. Net zoals in dit bergdorp het geval is, hebben de huizen in de kasba ook een felblauwe kleur. In de kasba vind je diverse bezienswaardigheden, waaronder een statige toegangspoort en een moskee.

Rabat

Souvenirs kopen in de medina

Vind je de medina’s van Marrakech en Fez veel te druk? Dan bezoek je de medina van Rabat. Hier is het namelijk niet alleen rustig, maar is het bovendien een stuk overzichtelijker. In de vele winkeltjes kun je allerlei souvenirs kopen, waarvan de meeste met de hand gemaakt zijn. Als je rustig mooie souvenirs wil kopen tijdens jouw rondreis in Marokko, raden wij je zeker aan dit in de medina van deze koningsstad te doen.

Met de boot naar Salé

In de directe omgeving van Rabat, aan de overkant van de rivier, vind je de kleine stad Salé. Neem een vissersboot om over de rivier te komen en je bent binnen een paar minuten in deze leuke stad. In Salé kun je over een prachtige promenade langs de rivier wandelen, maar kun je ook heerlijk eten en souvenirs kopen in kleine kunstwinkels. Ook een aanrader om te bezoeken: de koranschool van Salé.

De Andalusische tuinen

Marokko is prachtig, maar over het algemeen ook erg druk. Ben je echt even toe aan een beetje rust? Ga dan naar de Andalusische tuinen in Rabat. Hier kun je even goed ontsnappen aan de hectiek van het land, tussen de sinaasappelbomen, fonteinen en prachtige bloemen. Ook vind je in de tuinen een mooi terras, namelijk het terras van Café Maure. Op dit terras heb je een mooi uitzicht op Salé.

Rabat

De beste reistijd voor Rabat

Je kunt het beste naar Rabat reizen voor de zomer of na de zomer, bijvoorbeeld in de maanden april, mei, augustus en september. In deze periodes is de gemiddelde temperatuur in de stad erg aangenaam en is het bovendien droog. Overigens geldt voor de rest van Marokko dat het in augustus nog erg warm is. In Rabat heb je minder last van de hitte. Dit komt omdat de bergketens en de Atlantische Oceaan de hitte hier wat in toom houden.

Hoe kom je er?

Er zijn diverse manieren om naar de koningsstad te reizen vanuit andere steden in Marokko. Ben je in een grotere stad met treinverbinding, dan kun je de trein nemen naar de stad. Ben je in een kleinere stad of een dorp zonder treinverbinding, dan kun je de bus nemen. Ook kun je een auto huren om naar de stad te reizen. Vanuit Nederland neem je het vliegtuig. De stad heeft een internationale luchthaven, waar ook regelmatig vliegtuigen uit Nederland en België landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.