Hoofdmenu
Onze Producten

Beste reistijd Marokko

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Velen denken bij Marokko aan hoge temperaturen en extreme droogte. Toch is het klimaat van het land niet zo gemakkelijk te beschrijven. In het zuiden en zuidoosten van het land is het inderdaad heet en droog, net zoals in de lager gelegen delen in centraal Marokko en de zuidelijke kust.

Beste reistijd Marokko

Je kunt Marokko het beste bezoeken in de lente van maart tot en met mei en de herfst van september tot oktober/november. In deze maanden is het niet te heet in het land. Dit komt omdat de hitte wat in toom wordt gehouden door de Atlantische Oceaan en de diverse bergketens die je in Marokko vindt.

Wil je wintersporten in Marokko? Ga dan tussen december en februari naar het land, want in deze periode zijn de toppen van het Atlasgebergte flink besneeuwd. Dit betekent dat je hier goed kunt skiën.

  • Seizoen in Marokko
  • Beste periode om te gaan
  • Beste reistijd per maand

TIP ♥ – vermijd de warme zomer van Marokko. In de zomer is het zo heet in het land. De beste maanden zijn maart tot en met mei en september tot oktober/november

Beste reistijd Marokko

Beste reistijd Marokko per maand

De seizoenen van Marokko

Marokko is een land dat net als Nederland een grote variatie kent in weersomstandigheden. De weersomstandigheden in Marokko zijn erg afhankelijk van de locatie, in hoge gebieden zijn er vaak andere omstandigheden, dan bij de kust of in de woestijn.

Het land is met zijn verschillende weersomstandigheden een geschikt land om lekker te overwinteren. In het Atlas Gebergte is het bijvoorbeeld mogelijk om in de winter lekker te skiën. Toch blijft het land het populairste in de maanden juni tot en met september, als de temperaturen in het land hoog oplopen.

Hoogseizoen

Maart tot en met mei
Oktober tot en met november

 Deze maanden zijn de beste maanden om naar Marokko te reizen, maar het zijn ook meteen de drukste maanden in het land. In deze maanden is het niet altijd droog in Marokko, maar ook niet extreem warm. De temperatuur in deze maanden is voor een Europeaan goed te doen. De temperatuur ligt meestal tussen de 20 en 28 graden Celsius.. 

Tussenseizoen

Juni en september

In deze maanden is het in Marokko extreem heet en zijn de temperaturen voor  veel mensen niet meer aangenaam. De temperatuur kan in deze maanden soms wel boven de 40 graden Celsius uitstijgen.

Laagseizoen

December tot en met februari
Juli tot en met augustus

In het laagseizoen in Marokko, heb je de meeste kans op regen. Ook de temperaturen zijn in deze periode niet meer aangenaam. De temperatuur ligt in deze maanden meestal rondom de 16/17 graden Celsius.

Rabat

Beste periode om te gaan

De beste periode om naar Marokko te gaan is natuurlijk het hoogseizoen. In de maanden maart tot en met mei en oktober tot en met november, is het in Marokko erg aangenaam. Er zijn in deze maanden geen extreem hete temperaturen, maar temperaturen die voor de gemiddelde vakantieganger dragelijk zijn. In deze periode moet je er wel rekening mee houden het in Marokko drukker is dan in het tussen of laagseizoen.

Regenseizoen van Marokko

In Marokko loopt het regenseizoen van november tot en met januari. Net als in Nederland valt in Marokko de meeste regen in de winter. Veel van deze regen valt op de Westhellingen. Deze plek kun je rondom deze periode beter vermijden. In de winter van Marokko is er in het land nog altijd voldoende te beleven. Het kan rondom deze periode wel erg koud zijn en op sommige plekken in het land kun je zelfs skiën. In deze periode is het in Marokko erg rustig en de tickets zijn ook een stuk goedkoper dan in het hoogseizoen.

Beste reistijd per maand

Zoals al eerder vermeld, kent het klimaat van Marokko grote temperatuurverschillen. Overdag is het erg heet, ’s nachts is het beduidend kouder. In de zomer is het bijna niet uit te houden door de hitte, in de winter is het erg fris. Om je een nog beter beeld te geven van de beste reistijd voor Marokko, hebben we het klimaat van het land per maand op een rijtje gezet.

Januari

Januari is de meest populaire maand voor Nicaragua. De reden is dat het na de vakanties van december valt. Je omzeilt dus de dure maanden. Daarnaast is het weer in januari erg goed. Regen valt er bijna niet, het landschap is mooi groen en de temperaturen zijn zeer aangenaam. Vanwege de vele toeristen zijn de tarieven meestal hoog gedurende de eerste 2 weken.

Februari

Februari is vergelijkbaar met januari qua weer. Dat betekent veel zon, strak blauwe lucht en weinig regen. In februari kan het ook vrij heet worden. Het landschap niet heel groen omdat je vrij ver in het droge seizoen zit. Zo zijn watervallen minder groot en het landschap minder groen.

Maart

In maart beginnen de temperaturen al wat af te nemen. Het is een van de beste maanden om in Nicaragua reizen omdat het niet de heetste maand is, maar nog wel steeds aangenaam. In maart heb je wel Semana Santa (de week voor Pasen), dus prijzen voor accommodatie en tours stijgen. Het is het beste om van tevoren te reserveren als je tijdens Semana Santa komt, waarvan de data varieert. Soms is het zelfs in april.

April

April is een van de warmste maanden van het jaar. Toch valt het wel onder de beste reistijd Nicaragua. Dat komt door de vele zonneschijn. Regen valt er bij niet dus reken op veel droge, hete dagen. Dat maakt hiken of tours door steden moeilijker tenzij je bij zwembad of de zee zit. Er zijn veel toeristen tijdens deze maand. ’s nachts kan het regenen dus het landschap begint langzaam aan groener te worden.

Mei

In  mei begint het meer te renenen. Dat betekent dat de droogte over is en het droge landschap verandert in een groen paradijs. De regen valt meestal ’s nachts en de dagen zijn zonnig met wolken. Het valt misschien niet in de maanden van ‘beste reistijd Nicaragua’, maar mei is een geweldige maand om te reizen. De temperaturen zijn aangenaam, het landschap begint op te kleuren, het is minder druk en de prijzen beginnen te zakken.

Juli

Juli is qua weer vergelijkbaar met juni. Het kan overdag prima weer zijn, met af en toe een bui. Tussen de buien door heb je zonnig weer met wat wolken. Het landscha is groen. Juli is een goed moment om Nicaragua te bezoeken om te surfen. Hou er ook rekening mee dat in de meeste landen juli een vakantiemaand is. Het kan wat drukker zijn.

Augustus

Ook augustus valt in het regenseizoen. Het is wel de maand vóór de échte regenmaanden september en oktober, dus heel veel regen valt er nog niet. Toerisme is er in overvloed, omdat mensen tijdens hun zomervakantie naar Nicaragua reizen.

September

September is een twijfelachtige maand. In de maanden september en oktober heb je vaak tropische stormenH. Het is echter ook de maand waarin de Onafhankelijkheidsdag in Nicaragua wordt gevierd. In september 1821 werd Nicaragua onafhankelijk van Spanje. Daarom zijn er veel feesten en festivals wat het weer een leuke tijd maakt om te reizen. Het weer is alleen niet heel goed, zeker het tweede deel van de maand heeft veel regen.

Oktober

Als je het hebt over de beste reistijd Nicaragua hoort oktober daar zeker niet bij. Dit is de natste maand van het jaar. Het regent bijna elke dag. Toerisme staat op een laag pitje, wat wel betekent dat prijzen voor accommodatie en tours het goedkoopst zijn.

November

November schommelt een beetje tussen het droge- en regenseizoen. De eerste twee weken van november begint de regen al af te nemen. Het tweede deel van de maand wordt gezien als het begin van het droge seizoen. De laatste twee weken van november is het moment waarop het toerisme weer aantrekt, Dus ook de prijzen.

December

December is een van de drukste maanden en je moet veel dingen van tevoren reserveren. Vooral tussen 24 december en 1 januari, omdat niet alleen reizigers, maar ook locals er op uittrekken. Tijdens Kerstmis en Oud en Nieuw is het druk en duur. December is het begin van het droge seizoen, dus het kan soms nog regenen.

Ouzoud

Beste reistijd per regio

De ene regio in Marokko kun je het beste in de ene maand bezoeken, de andere regio kent weer een andere beste reistijd. Hieronder zetten we de beste reismomenten per regio kort voor je op een rijtje.

Wil je een grote stad als Marrakech, Agadir of Fez bezoeken, dan kun je dit het beste in het voorjaar of in de herfst doen. In de zomer is het namelijk ontzettend heet in deze steden. Temperaturen van 45 graden en hoger komen in deze periode regelmatig voor. In de winter is het juist weer erg fris in de steden, zeker in Fez. Hier kan het zelfs min tien worden in de winter. Dit komt omdat Fez tegen de woestijn aan ligt. Het zeewater heeft hier geen matigende invloed op de temperatuur.

Wil je wintersporten in Marokko? Dan kun je het beste naar het land reizen in de maanden december, januari of februari. Soms ligt er al sneeuw in november, maar dit is niet altijd het geval. Ook in december is de sneeuw nog niet altijd goed. Januari is dan ook je veiligste optie voor een wintersportvakantie in het Atlasgebergte.

TIP ♥ – Wil je wandelen in het Atlasgebergte? Ga dan niet in de winter, maar liever in het voorjaar of in de herfst.

Ga je naar Marokko om hier heerlijk op het strand te liggen, dan raden wij je aan in mei, juni of september naar het land te reizen. De temperaturen zijn erg aangenaam in deze maanden en het is beduidend minder druk op het strand dan in juli en augustus.

Wat wij vinden:
  • 8.4/10
    Afrika-Expert - 8.4/10
8.4/10

Samenvatting

Je kunt Marokko het beste bezoeken in de maanden april, mei, augustus en september. In deze maanden is het niet te heet in het land. Dit komt omdat de hitte wat in toom wordt gehouden door de Atlantische Oceaan en de diverse bergketens die je in Marokko vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × vijf =

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder