Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Beste reisijtd Mauritius

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Wil je een reis boeken naar het prachtige Mauritius? Dan is het goed om te weten wat de beste reistijd van dit eiland is. Op deze pagina lees je hier meer over. Door onderstaande informatie door te lezen, weet je precies wanneer je het beste een vliegtuig naar Mauritius kunt pakken.

Beste reistijd Mauritius

Het is niet gemakkelijk om de beste reistijd van Mauritius te bepalen. Dit komt simpelweg omdat het eigenlijk het gehele jaar door mooi weer is op het eiland. Bovendien is de beste reistijd afhankelijk van datgene wat je op het eiland wil gaan doen. In juni, juli en augustus is het gemiddeld 28 graden op het eiland. Prima weer voor een strandvakantie, maar ook voor een actieve vakantie. In september en oktober is het beduidend warmer op Mauritius. Dit maakt de maanden september en oktober ideaal voor een ontspannen vakantie vol zon, zee en strand.

Wil je meer weten over de beste reistijd Mauritius? Lees dan snel verder, want op deze pagina vertellen we meer over:

  • De seizoenen van Mauritius.
  • De beste reistijd per maand.
  • Het orkaanseizoen van Mauritius.
Ile Aux Cerfs

De seizoenen van Mauritius

Mauritius ligt in de Indische Oceaan, op het zuidelijk halfrond. Omdat het eiland op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld van die van ons. Dit betekent dat het op Mauritius zomer is als het in Nederland winter is. Als het in Nederland zomer is, is het op Mauritius juist wat frisser.

Overigens hoef je je niet echt bezig te houden met de seizoenen van het eiland. Mauritius heeft namelijk een tropisch klimaat en dit betekent dat het er altijd lekker warm is. Bovendien laat het zonnetje zich het gehele jaar door zien. Er komt niet veel regen voor op het eiland. Wel neemt de kans op regen iets toe vanaf de maand november.

Hoogseizoen

Le Morne
Mei tot en met oktober

In de deze periode valt er nauwelijks regen op Mauritius. Bovendien is de temperatuur op het eiland erg aangenaam en laat het zonnetje zich bijna de hele dag zien.

Laagseizoen

Ile aux Cerf
November tot en met april

Vanaf november neemt de kans op neerslag toe. In december start het orkaanseizoen, dat tot eind april duurt. Tijdens het orkaanseizoen is de kans op een orkaan groter.

Beste reistijd per maand

De beste reistijd van Mauritius is nooit honderd procent nauwkeurig te voorspellen. In de droge periode kan het weer plotseling tegenvallen, in de natte periode kan het klimaat juist meevallen en andersom. Om je een zo goed mogelijk beeld te geven van de beste reistijd van Mauritius, beschrijven we deze in onderstaande tabel per maand.

Charamel

Het orkaanseizoen van Mauritius

Ga je in de Nederlandse zomer naar Mauritius? Dan verblijf je op het eiland tijdens de plaatselijke winter. Nu verwacht je misschien wat meer regen, maar in feite regent het nauwelijks in deze periode. Bovendien is de gemiddelde temperatuur erg aangenaam en er is bovendien veel zon.

Vanaf de maand november neemt de kans op regen iets toe. Je hoeft je echter geen zorgen te maken dat jouw vakantie mogelijk in het water valt als je vanaf november naar Mauritius reist. Als het regent op het eiland, is dit namelijk altijd van korte duur. Lange regenbuien of hele dagen vol neerslag komen bijna niet voor op het eiland.

Wel komen er regelmatig tropische stormen voor op Mauritius. Het orkaanseizoen loopt van december tot en met april. Toch komen orkanen ook in deze periode niet veel voor. Echter, de kans op een orkaan tijdens je vakantie is wel groter als je in december, januari, februari, maart of april naar het eiland reist.

Samenvatting

In feite kun je het gehele jaar door naar Mauritius reizen voor een ontspannen vakantie. Zeker in de maanden mei tot en met oktober is het weer op het eiland erg aangenaam. De gemiddelde temperatuur is hoog, het zonnetje laat zich veel zien en er valt nauwelijks regen. In november neemt de kans op neerslag toe. In december start het orkaanseizoen, dat tot en met april duurt. In deze periode is de kans op orkanen groter, maar dit wil niet zeggen dat je inderdaad te maken krijgt met een orkaan. In feite komen orkanen niet veel voor op het eiland, ook niet tijdens het orkaanseizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.