Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Momenteel is deze website nog in aanbouw

Vervoer in Mauritius

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Om op Mauritius te komen, moet je een aardig aantal uur vliegen. De gemiddelde vliegduur naar Mauritius is 11 tot 12 uur. Heb je een overstap, dan ben je gemiddeld zelfs 15 tot 17 uur onderweg.

Op deze pagina gaan we niet verder in op het vervoer naar Mauritius, maar het vervoer op het eiland. Zo lees je op deze pagina meer over:

  • Het reizen met de bus.
  • Het reizen met de taxi.
  • Het reizen met een huurauto.
  • Een scooter of fiets huren.

Wil je op Mauritius niet op één plek blijven, maar wil je rondreizen om zo veel mogelijk van dit prachtige eiland te zien? Dan is onderstaande informatie over het vervoer op Mauritius zeker interessant voor jou.

Vervoer in Mauritius

De meeste mensen die een ontspannen vakantie boeken op Mauritius, huren geen auto. Zij reizen van A naar B met de bus of de taxi. Wil je veel rondreizen en ben je bereid wat meer geld uit te geven voor jouw vervoer op Mauritius? Dan kun je wel een auto huren. Dit kun je het beste op het vliegveld doen. Ook zijn er bedrijven op het eiland die scooters en fietsen verhuren.

Reizen met de bus

Wil je zo min mogelijk geld uitgeven aan jouw vervoer op Mauritius? Dan kun je het beste met de bus reizen. De bus is niet alleen goedkoop, maar is het bovendien een gezellig vervoersmiddel. In de bus kom je namelijk veel locals tegen, die maar al te graag een praatje aankopen en je bovendien veel over het eiland kunnen vertellen. Houd er wel rekening mee dat er op Mauritius geen bussen zijn die van de ene kan van het eiland helemaal naar de andere kant rijden. Als je een verre afstand af wil leggen met de bus, moet je doorgaans meerdere keren overstappen.

Er zijn diverse busmaatschappijen actief op Mauritius. De bekendste busmaatschappijen zijn The National Transport Corporation (NTC), RHT Holding LTD, Triolet Bus Service LTD en Mauritian Bus Transport. In de stedelijke gebieden op Mauritius kun je van 05:30 uur tot 20:00 uur met de bus rijden. In de landelijke gebieden rijden er bussen vanaf 06:30 uur tot 18:30 uur.

TIP ♥ – vraag de buschauffeur of je extra geld moet betalen als je extra bagage mee wil nemen. Bij sommige busmaatschappijen is dit namelijk verplicht. Zonder extra kaartje voor je bagage kun je uit de bus gezet worden.

Reizen met de taxi

Er rijden ontzettend veel taxi’s rond op Mauritius, zeker in de stedelijke gebieden van het eiland. Wil je een taxi nemen, dan hoef je nooit ver te zoeken. De taxi’s op Mauritius zijn goed en over het algemeen veilig, maar niet alle taxichauffeurs houden er een rustige rijstijl op na. Je hoeft je echter geen zorgen te maken over je veiligheid.

Wil je een taxi nemen op Mauritius? Spreek dan altijd van tevoren een prijs af. De meeste taxi’s hebben namelijk geen meter. De taxichauffeurs die wel een meter in de taxi hebben, zetten deze doorgaans niet aan. Door van tevoren een prijs af te spreken voor je rit, voorkom je dat je onnodig veel betaalt. Ook als je een halve of hele dag gebruik wil maken van de diensten van een taxichauffeur, spreek je hier van tevoren een prijs voor af.

Goed om te weten: je mag best onderhandelen over de prijs van je taxirit. De prijs die de taxichauffeur als eerst noemt, is namelijk altijd te hoog. Door kort te onderhandelen krijg je al snel korting. En doe je dit iedere keer als je een taxi neemt, dan kun je veel geld besparen.

Reizen met een huurauto

Je kunt een auto huren op Mauritius, maar de meeste toeristen kiezen ervoor om dit niet te doen. Dit komt omdat het huren van een auto op het eiland erg prijzig is. Sterker nog, op Mauritius betaal je zelfs meer voor een huurauto dan in het gemiddelde Europese land. Zeker als je een grote auto wil huren, moet je flink in de buidel tasten.

Als je toch een auto wil huren op Mauritius, kun je dit het beste op het vliegveld doen. Zoek altijd een betrouwbaar autoverhuurbedrijf, zoals een internationaal bedrijf als Sunny Cars. En wil je voorkomen dat je in de problemen komt bij schade? Sluit dan een all-risk verzekering zonder eigen risico af. Dit maakt je huurauto duurder, maar dekt wel alle schade aan de auto.

TIP ♥ – maak voor vertrek foto’s van je huurauto. Zo kun je aantonen dat de schade die de huurauto al had, niet door jou veroorzaakt is.

Verder is het goed om te weten dat ze op Mauritius links rijden. Als bestuurder zit je dus niet links in de auto, maar aan de rechterkant. Dit is even wennen, zeker als je nog nooit links gereden hebt.

Een scooter of fiets huren

Vind je het te duur om een auto te huren? Dan kun je ook een scooter of fiets huren. Het huren van een scooter is aantrekkelijk als je een of meerdere kleine afstanden wil overbruggen op het eiland. Het huren van een fiets is interessant als je het eiland al fietsend wil verkennen. Het huren van een scooter is altijd goedkoper dan het huren van een auto. Het huren van een fiets is weer goedkoper dan het huren van een scooter. Je kunt jouw vervoersmiddel op Mauritius dan ook het beste kiezen op basis van je reisafstand én je budget.

TIP ♥ – draag altijd een helm op de scooter. Ook op de fiets kun je het beste een helm dragen.

Port Louis

Samenvatting

Als je eenmaal op Mauritius bent geland, kun je je op het eiland verplaatsen met diverse vervoersmiddelen. Het goedkoopste vervoersmiddel is de bus. Een van de populairste vervoersmiddelen onder toeristen, is de taxi. Je kunt ook een auto, een scooter of een fiets huren op het eiland. Houd er wel rekening mee dat het huren van een auto prijzig is. Bovendien is het goed om te weten dat ze op Mauritius niet rechts, maar links rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.