Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Visum Mauritius

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Sommige landen kom je alleen in als je een visum hebt aangevraagd. Bij het eiland Mauritius is dit niet het geval. Ga je op vakantie naar het prachtige Mauritius en verblijf je hier maximaal 90 dagen? Dan heb je geen visum nodig. Wel moet je enkele andere documenten kunnen laten zien als je het land in wil komen. Op deze pagina lees je hier meer over.

Visum Mauritius

Je hoeft geen visum aan te vragen als je naar Mauritius reist voor een welverdiende vakantie. Alleen als je langer dan 90 dagen op het eiland wil blijven, heb je een visum nodig. Dit reisdocument vraag je aan bij de ambassade van Mauritius in België. Mauritius heeft namelijk geen ambassade in Nederland.

Port Louis

Wat heb je nodig?

Verblijf je korter dan 90 dagen op het eiland Mauritius? Dan heb je geen visum nodig. Wel moet je andere reisdocumenten kunnen laten zien bij de douane op het vliegveld. Zorg ervoor dat je deze documenten meeneemt, zodat je niet in de problemen komt bij de douane.

Het gaat om de volgende documenten:

  • Een paspoort. Dit paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na jouw vertrek uit Mauritius. Ook moet het paspoort minimaal één lege visumpagina bevatten.
  • Een retour- of doorreisticket.
  • Een bewijs van voldoende financiële middelen, mocht men hierom vragen.
  • De vereiste reisdocumenten voor de eerstvolgende bestemming.

En reis je naar Mauritius vanuit een land in het zogeheten gele koorts gebied? Dan moet je een vaccinatiebewijs tegen gele koorts kunnen laten zien.

TIP ♥ heb je een nieuw paspoort nodig? Vraag deze dan op tijd aan, zodat je jouw nieuwe paspoort gegarandeerd in huis hebt.

Met de kinderen naar Mauritius

Reis je met de kinderen naar Mauritius? Zorg er dan voor dat alle kinderen een eigen reisdocument hebben, ofwel een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na jullie vertrek uit Mauritius en nog minimaal één lege visumpagina heeft. Sinds 2012 is het niet meer mogelijk om je kind of kinderen bij te schrijven in je eigen paspoort.

Reist de andere ouder van je kind of kinderen niet mee naar Mauritius? Dan raden wij je aan om een kopie van het paspoort van de niet-meereizende ouder mee te nemen. Dit voorkomt vertraging bij de paspoortcontrole. Reizen beide ouders van een kind niet mee, dan neem je een kopie van beide paspoorten mee naar de douane.

TIP ♥ controleer de paspoorten van de kinderen ruim voor vertrek, zodat je eventueel nog tijd hebt om nieuwe paspoorten aan te vragen.

Samenvatting

Je hoeft geen visum aan te vragen voor jouw vakantie in Mauritius, tenzij je langer dan 90 dagen op het eiland wil blijven. Wel moet je een geldig paspoort meenemen en enkele andere verplichte reisdocumenten laten zien aan de douane, waaronder een retour- of doorreisticket, een bewijs van voldoende financiële middelen en de vereiste reisdocumenten voor de eerstvolgende bestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.