Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Bezienswaardigheden Oeganda

Bijgewerkt op 12 juni, 2019

Bwindi National Park

Wanneer je de naam ‘Bwindi Impenetrable National Park’ leest schiet je wellicht meteen iets te binnen. Het staat namelijk bekend om de spectaculaire ontmoetingen met de met uitsterven bedreigde mensaap: de gorilla. Mensen en gorilla’s lopen dan ook over dezelfde paden in dit park, gelegen in Oeganda. Op deze pagina vertellen we alles over dit park!

Kibale Forest National Park

Naast het Bwindi Impenetrable National Park is Kibale Forest National Park een bekend park in Oeganda. Ook hier kun je oog in oog komen te staan met bijzondere dieren. Waar het in Bwindi om de berggorilla gaat, staat het Kibale Forest National Park bekend om zijn chimpansees. De kans dat je deze bijzondere dieren tegen komt is namelijk behoorlijk groot!

Lake Bunyonyi

Tussen Kisoro en Kabale in het Zuid-Westen van Oeganda vind je het prachtige Lake Bunyonyi. Het meer is het op een na diepste meer van Afrika. Met een diepte van ongeveer negenhonderd meter is hij net iets minder diep dan Lake Tanganyika. Op deze pagina lees je alles over het Lake Bunyonyi.

Mount Elgon National Park

Op ongeveer 140 kilometer afstand van het Victoriameer in Oeganda, vind je het Mount Elgon National Park. Het is erg populair onder hikers en in het Oegandese deel van het park vind je Mount Wagagai. Met 4.321 meter de op één na hoogste berg van Oeganda en de vierde hoogste van Oost-Afrika.

Murchison Falls National Park

Ondanks de ligging van Murchison Falls National Park is een bezoek de moeite ongetwijfeld waard. Het is niet alleen het grootste nationale park van Oeganda maar ook een van de meest indrukwekkende. Als het spotten van de big five op jouw bucketlist staan, ben je hier aan het juiste adres.

Queen Elizabeth National Park

Oeganda heeft als land ontzettend veel te bieden. Mooie natuur, een interessante cultuur en ontzettend veel wildlife wat je in een van de vele nationale parken kunt gaan bekijken. Queen Elizabeth National Park is daar een van. En niet zomaar een! Dit park is namelijk het bekendste National Park van Oeganda. Het staat ook bekend om de tree-climbing lions.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.