Hoofdmenu
Onze Producten

Budget Tanzania

Tanzania is een van de populairste vakantiebestemmingen in Afrika. Dit komt niet alleen omdat je in Tanzania veel prachtige bezienswaardigheden kunt bewonderen, maar ook zeker omdat deze reisbestemming vrij goedkoop is. Op deze pagina lees je meer over de kosten van een vakantie in Tanzania. Door onderstaande informatie door te lezen, krijg je een duidelijker beeld van jouw reisbudget voor Tanzania.

Het budget Tanzania

Tanzania is erg goedkoop. Je kunt er goedkoop overnachten, je kunt er goedkoop reizen en ook het eten en drinken is er niet duur. Toch is het niet zo dat je met een minimaal reisbudget uit de voeten kunt in het Afrikaanse land. De overige kosten van een reis door Tanzania zijn namelijk vrij hoog.

Hieronder vallen onder andere de kosten voor safari’s. De overheid van Tanzania vraagt namelijk extra geld voor de entree van de nationale parken, om de hoge kosten van de parken te dekken. Omdat je voor een safari altijd in een nationaal park moet zijn, moet je deze kosten betalen als je de wildlife van Tanzania wil zien. Bovendien is Zanzibar vrij duur. Dit komt omdat alle voedingsmiddelen en dranken op het eiland geïmporteerd moeten worden. Houd hier rekening mee als je naar Zanzibar wil gaan tijdens je reis door Tanzania.

Het gemiddelde budget voor een dag in Tanzania ligt tussen de 15 en 25 euro. Jouw uiteindelijke reisbudget is afhankelijk van de gewenste luxe, maar ook van het aantal safari’s dat je wil doen en hoe lang je eventueel in Zanzibar verblijft.

Kilimanjaro

Kosten voor accommodatie

Je kunt heel goedkoop overnachten in Tanzania, maar je kunt ook luxe overnachten voor een aanzienlijk hogere prijs. Kies je ervoor om een nachtje te kamperen in Tanzania, dan ben je omgerekend ongeveer 2 tot 8 euro per persoon kwijt. Houd er wel rekening mee dat een kampeerplek vlakbij of in een nationaal park duurder is.

Slaap je liever in een dorm? Dan ben je omgerekend tussen de 3 tot 10 euro per persoon kwijt voor jouw overnachting. Dorms in Zanzibar zijn aanzienlijk duurder, namelijk omgerekend 10 tot 25 euro per persoon.

Tot slot kun je er ook voor kiezen om in een safaripark te overnachten. Dit is overduidelijk de duurste manier om je nachten door te brengen in Tanzania. Voor een tent op een kamp in een safaripark betaal je al snel 100 tot 750 Amerikaanse dollar, per dag én per persoon. Deze prijs is inclusief eten, slaapzakken, rondritten door het park. Wel is de prijs exclusief (dure) drank en frisdrank. Het overnachten op een kamp in een safaripark is dus zeker niet goedkoop.

Budget Tanzania

Kosten voor eten en drinken

Voor een paar euro per maaltijd kun je heerlijk eten in Tanzania. Koop je een maaltijd op straat, dan ben je het goedkoopst uit. Kook je je maaltijden liever zelf, dan ben je ongeveer 5 tot 10 euro per dag kwijt aan eten en drinken. Overigens kun je voor dit geld net zo goed een goedkoop restaurant opzoeken, want in goedkope restaurants kun je ook voor 5 tot 10 euro per dag eten en drinken.

Voor een budget van 5 tot 10 euro per dag mag je niet te veel luxe verwachten. Ook moet je je voor dit lage budget goed kunnen aanpassen: je moet kunnen eten wat de pot schaft. Wil je wat luxer eten? Reserveer dan 15 tot 20 euro per dag voor eten en drinken.

TIP ♥ –  tijdens een safari kook je zelf of wordt er voor je gekookt. Sommige safari’s worden inclusief eten en drinken aangeboden. Andere reisorganisaties bieden safari’s zonder eten en drinken aan. Bij deze safari’s krijg je te maken met extra kosten. Houd hier rekening mee.

Serengeti

Kosten voor vervoer

De kosten voor het vervoer in Tanzania zijn extreem laag. Zeker als je met de bus door het land reist, heb je maar weinig geld nodig voor je rondreis. Zit je een hele dag in de bus, dan hoef je hier vaak nog geen 20 euro voor te betalen. En omdat het reizen met de bus erg veilig is, is dit zeker een goed vervoersmiddel voor jouw rondreis.

Houd rekening met de volgende kosten voor vervoer:

  • Bus  gemiddeld 1 euro per uur.
  • Een huurauto voor 4 tot 6 personen  gemiddeld 75 euro per dag.
  • Een huurauto met chauffeur  gemiddeld 100 tot 125 euro per dag.

TIP ♥ –  wil je zo goedkoop mogelijk rondreizen in Tanzania? Boek dan liever geen huurauto met chauffeur in het hoogseizoen. In het drukke hoogseizoen betaal je hier al snel 200 euro per dag voor.

Serengeti National Park

Kosten voor activiteiten

Overnachten, eten en drinken en reizen in Tanzania is niet duur. Waar een groot deel van jouw reisbudget aan op zal gaan, zijn de activiteiten die je in het land onderneemt. Dit komt ten eerste omdat de safari’s in Tanzania zeer prijzig zijn. Daarnaast worden er veel leuke activiteiten en tours georganiseerd op Zanzibar. Deze tours zijn extra prijzig, simpelweg omdat de prijzen op het eiland Zanzibar standaard hoger liggen dan in de rest van het land.

Houd rekening met de volgende kosten voor activiteiten:

  • Een safari  minimaal 150 tot 250 dollar per persoon per dag.
  • Een boottocht  gemiddeld 150 tot 200 euro per persoon per dag.
  • Snorkelen  gemiddeld 35 tot 50 euro per persoon, voor een hele dag.

TIP ♥ – de safari’s die door lokale reisbureaus worden aangeboden, zijn vaak veel goedkoper. Wil je geld besparen? Loop dan eens bij een reisbureau naar binnen.

De munteenheid van Tanzania

In Tanzania wordt er met de Tanzanian shilling (Tsh) betaald. Er zijn muntstukken van 50, 100 en 200 shilling. Ook worden er biljetten verstrekt van de Tanzanian shilling, namelijk van 500, 1000, 2000, 5000 en 10.000 shilling. Je kunt de koers van de Tanzanian shilling eenvoudig en snel online opzoeken.

TIP ♥ – check de koers van de Tanzanian shilling net voor je naar Tanzania vertrekt. Deze kan namelijk nog wel eens veranderen.

Samenvatting

Tanzania is een goedkoop land. Je kunt er goedkoop overnachten, je kunt er voor een lage prijs heerlijk eten en drinken en ook het vervoer is absoluut niet duur. Toch heb je een aardig reisbudget nodig voor een geslaagde vakantie in Tanzania. De activiteiten die je er als toerist kunt ondernemen, zijn namelijk erg prijzig. Zeker de safari’s zijn duur. Het is goed om hier rekening mee te houden als je een reis naar Tanzania boekt, zodat je eventueel voor de safari’s kunt sparen.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder