Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Vervoer Tanzania

In Tanzania kun je je op vele verschillende manieren verplaatsen. Het vervoer in Tanzania is over het algemeen comfortabel en kost niet veel geld. Dit maakt Tanzania het perfecte land voor een avontuurlijke rondreis.

Vervoer Tanzania

Op deze pagina lees je meer over het vervoer in Tanzania. Zo behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Reizen met de bus
  • Reizen met de trein
  • Reizen met de taxi
  • Reizen met het vliegtuig
  • Reizen met de boot
  • Een auto huren in Tanzania
Dar es Salaam

Reizen met de bus

Er rijden twee soorten bussen rond in Tanzania, namelijk gewone bussen en express bussen. De gewone bussen zijn niet alleen vies en langzaam, maar zitten bovendien vaak overvol. Veel mensen kiezen er dan ook voor om zich met een express bus te verplaatsen. Een express bus is duurder dan een gewone bus, maar stopt wel een stuk minder. Daarom zijn express bussen sneller op de eindbestemming. Bovendien zitten de express bussen minder vol dan de gewone bussen.

TIP ♥ –  enkele betrouwbare busmaatschappijen in Tanzania zijn Dar Express, Royal Coach en Scandinavian Express. Bij deze busmaatschappijen kun je met een gerust hart bustickets kopen.

Reizen met de trein

Tanzania heeft slechts twee treinverbindingen. De eerste trein brengt je van Dar es Salaam naar Kapiri Mposhi in Zambia, via Mbeya en Tunduma. De tweede trein brengt je van Dar es Salaam naar Kigoma en Mwanza. Deze trein stopt ook in Morogoro.

Alleen als je naar een van deze bestemmingen wil reizen via Dar es Salaam, kun je de trein nemen. Andere treinverbindingen zijn er niet. Met een andere bestemming op je lijstje, ben je dus aangewezen op andere vervoersmiddelen.

Reizen met de taxi

Er rijden niet alleen gewone taxi’s rond in Tanzania, maar ook veel gedeelde taxi’s. Dit zijn vaak minibusjes die niet op vaste tijden vertrekken, maar simpelweg gaan als alle stoelen bezet zijn. Het is best leuk om een keer een ritje te maken in een gedeelde taxi of minibusje, maar verwacht geen luxe. Bovendien zijn de gedeelde taxi’s en minibusjes niet erg veilig: er gebeuren vaak ongelukken mee.

Tip: het reizen met de (gedeelde) taxi is duurder en minder comfortabel dan het reizen met de bus. In veel gevallen kun je dan ook beter de bus nemen dan een (gedeelde) taxi of minibus.

TIP ♥ – het reizen met de (gedeelde) taxi is duurder en minder comfortabel dan het reizen met de bus. In veel gevallen kun je dan ook beter de bus nemen dan een (gedeelde) taxi of minibus.

Reizen met het vliegtuig

De belangrijkste luchthaven van Tanzania is gevestigd in Dar es Salaam. Vanuit dit vliegveld kun je naar diverse bestemmingen vliegen, waaronder Mwanza, Zanzibar, Mtwara en Kilimanjaro. Boek je jouw vliegtickets als je al in Tanzania bent, dan kun je vrij voordelig reizen met het vliegtuig. Wel is een vliegreis uiteraard altijd duurder dan een trein- of busreis.

TIP ♥ – boek altijd een vlucht bij een gerenommeerde vliegmaatschappij, zoals Air Tanzania. De andere vliegmaatschappijen die vanuit Dar es Salaam International Airport vliegen, zijn namelijk niet altijd even betrouwbaar.

Reizen met de boot

In Tanzania vind je diverse prachtige meren, waaronder Victoria, Nyasa en Tanganyika. Op deze meren kun je per boot reizen. De pontjes zijn niet erg comfortabel, maar wel erg goedkoop. Houd er wel rekening mee dat de pontjes niet iedere dag vertrekken. Op de meeste meren wordt er een paar keer per week gevaren. Je kunt jouw boottickets in de haven kopen.

Dar es Salaam

Een auto huren

Je kunt je ook met de auto verplaatsen in Tanzania. Dit doe je door een auto te huren in Dar es Salaam. In de andere grote steden kun je ook wel een auto huren, maar hier zitten wel minder autoverhuurbedrijven. Bovendien zijn niet alle autoverhuurbedrijven hier even betrouwbaar.

TIP ♥ – huur bij voorkeur een 4×4, zeker als je de stad uit wil. Veel wegen in Tanzania zijn onverhard en met een passagiersauto kom je hier al snel vast te zitten.

Samenvatting

Je kunt je in Tanzania verplaatsen met de bus, de trein, de (gedeelde) taxi of minibus of de boot. Ook kun je een auto huren in Dar es Salaam. Reizen met het vliegtuig is wat duurder en enkel interessant als je naar een nabij gelegen land wil reizen. Het reizen met gedeelde taxi’s en minibusjes wordt over het algemeen afgeraden, simpelweg omdat dit niet veilig is. Er gebeuren vaak ongelukken met de gedeelde taxi’s en minibusjes, waar ook regelmatig toeristen bij betrokken zijn.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.