Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Visum Tanzania

Ga je binnenkort naar Tanzania? Dan moet je niet alleen controleren of je paspoort nog geldig is, maar heb je ook een visum nodig. Zonder geldig visum mag je het land niet inreizen. Je kunt het visum voor Tanzania op het vliegveld aanvragen, maar wij raden je aan om dit voor vertrek te doen. Zo weet je zeker dat je Tanzania in kunt reizen voor een onvergetelijke vakantie.

Visum Tanzania

Ook als je slechts voor korte tijd naar Tanzania gaat voor een vakantie of rondreis, heb je een visum nodig. Dit visum vraag je aan bij het consulaat van Tanzania in Den Haag. Je kunt het visum persoonlijk op het consulaat aanvragen, maar ook schriftelijk. Om een visum aan te vragen, heb je in ieder geval een geldig paspoort en twee pasfoto’s nodig. Ook moet je een kopie hebben van je vliegtickets, ook voor de terugreis. Verder moet je een aanvraagformulier invullen om het visum voor Tanzania aan te vragen. Dit aanvraagformulier vind je op de website van het consulaat.

Het duurt ongeveer vier weken voor je jouw visum voor Tanzania in huis hebt. Daarom is het verstandig om je visum op tijd aan te vragen. Na het aanvragen van je visum, is het document drie maanden geldig. Dit betekent dat je binnen drie maanden Tanzania in moet reizen met jouw visum.

Je kunt het aanvragen van je visum ook uitbesteden aan een bedrijf als VisumCentrale.nl. In dit geval hoef je niet naar het consulaat in Den Haag te gaan en hoef je jouw aanvraag bovendien niet schriftelijk in te dienen. Wel moet je alle documenten die je voor de visumaanvraag nodig hebt, naar VisumCentrale.nl sturen. Dit bedrijf zorgt er vervolgens voor dat je jouw visum op tijd in huis hebt.

Kilimajaro

Wat heb je nodig?

Naast een visum, heb je uiteraard ook een paspoort nodig om Tanzania in te kunnen reizen. Dit paspoort moet nog minimaal zes maanden na aankomst in Tanzania geldig zijn. Heb je een visum met dubbele inreis? Dan moet je paspoort minimaal negen maanden na de uitgiftedatum van je visum geldig zijn.

LET OP ♥ – je krijgt alleen een visum als jouw paspoort nog lang genoeg geldig is. Bovendien moet je paspoort minimaal twee legen, tegenover elkaar liggende visumpagina’s hebben.

Reizen met kinderen

Reis je met een of meerdere kinderen naar Tanzania? Dan hebben ook zij een geldig paspoort én een visum nodig. Het is niet meer mogelijk om je kinderen bij te laten schrijven op je eigen paspoort. Dit betekent dat alle mensen in je reisgezelschap, ook de kinderen, een eigen paspoort en visum nodig hebben.

Samenvatting

Reis je binnenkort naar Tanzania? Dan moet je een visum aanvragen. Doe dit minimaal vier weken voor vertrek, want de aanvraagprocedure kan enkele weken duren. Een visum voor Tanzania is maximaal drie maanden geldig. Ook kinderen hebben een visum nodig om Tanzania in te kunnen reizen, net zoals een geldig paspoort.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.