Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Momenteel is deze website nog in aanbouw

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 9 juli, 2019

Zuid-Afrika is een gigantisch land en er is heel veel te zien. Het is bijna onmogelijk om alle bezienswaardigheden van Zuid-Afrika te zien in één reis. Er is hier zo veel te zien en te doen. Avontuur, safari’s, hiken, fietsen, zwemmen met witte haaien of relaxen aan het strand. Het kan hier allemaal.

TIP ♥ – zoek je een leuke route? Bekijk onze route door Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het populairste land in Afrika. Het is ook een van de meest diverse landen om te bezoeken. Wij werden totaal verrast door het land. De natuur, de cultuur, de stranden, mensen en het leven is hier prachtig!

Bezienswaardigheden van Zuid-Afrika

Dat Zuid-Afrika zo populair is heeft te maken met de bezienswaardigheden van Zuid-Afrika. Het land is gigantisch en in tegenstelling tot veel andere Afrikaanse landen biedt Zuid-Afrika van alles wat. Het maakt niet uit wat je doel is, Zuid-Afrika weet altijd te verrassen.

Om je een beetje op weg te helpen hebben wij de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Afrika op een rij gezet.

Wat is er te zien

Een van de dingen die ons opviel tijdens onze reis door Zuid-Afrika is dat het landschap zo divers is. Het ene moment spot je leeuwen in Krugerpark, het andere moment loop je door gekleurde wijken in Kaapstad.

Daarna loop je langs de ongerepte, verlaten kust van Coffee Bay om het volgende moment wereldklasse wijn te proeven in Stellenbosch of te zwemmen met witte haaien. Alles is hier mogelijk.

Boek een ticket, huur een auto en je gaat de tijd van je leven tegemoet!

Kaapstad

Na Johannesburg is Kaapstad de grootste stad van Zuid-Afrika. Veel mensen die een korte vakantie boeken in Zuid-Afrika, kiezen ervoor in Kaapstad te verblijven. Ook mensen die een rondreis maken door het land, bezoeken deze stad doorgaans enkele dagen. Kaapstad is simpelweg absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Krugerpark

In Zuid-Afrika vind je vele prachtige nationale parken. Kruger National Park, ook wel Krugerpark, is het bekendste park van het land. Dit is hét paradepaardje van het land en iedereen die naar Zuid-Afrika reist heeft dit park op zijn of haar to-do lijstje staan. Wij zijn er geweest en we delen graag onze tips en ervaringen!

Tafelberg

Ben je in Kaapstad, dan kun je de Tafelberg niet missen. Deze iconische berg is hét herkenningspunt van de stad. Je kunt de berg van een afstand bewonderen, maar het is eigenlijk veel leuker om het indrukwekkende natuurverschijnsel van dichtbij te bekijken. Wij zijn er geweest en delen graag onze tips!

Drakensbergen

Drakensbergen, officieel uKhahlamba-Drakensberg Park, is een van de mooiste plekken die we ooit hebben gezien. Het is zonder twijfel een van de mooiste plekken in Zuid-Afrika en wat je reisplan ook is: we adviseren je om Drakensbergen in je reisroute op te nemen. Wij zijn er geweest en delen graag onze tips over deze oogstrelende plek.

Coffee Bay

Coffee Bay is een van de mooiste plekken aan de Wild Coast van Zuid-Afrika. Het plaatsje wordt de laatste jaren steeds populairder, maar is vandaag de dag gelukkig nog redelijk ongerept. Wij vonden dit een van de meest relaxte plekken in Zuid-Afrika en delen graag onze tips.

Route 62

Iedereen die naar Zuid-Afrika reist leest of hoort verhalen over de mooie road trips die je hier kunt maken. De bekendste zijn de Garden Route en de Panoramaroute. Route 62 is veel minder bekend in Zuid-Afrika. En dat is best gek, want het is een prachtige route en ligt ook nog eens dicht bij Kaapstad. Onze tips!

Panoramaroute

Zuid-Afrika staat bekend om de mooie road trips die je kunt maken. De meeste van deze road trips liggen vlak bij de kust. Denk aan de bekende Garden Route en de Route 62. Een van de mooiste routes in het noorden van Zuid-Afrika is de Panoramaroute. Dat ze dit de Panoramaroute noemen is niet verwonderlijk gezien het aantal panorama foto’s wat wij genomen hebben.

Garden Route

Zuid-Afrika staat bekend om de vele routes die je kunt rijden. De een nog mooier dan de ander. De een bekend, de ander onbekend. Het is hét land om met een huurauto te verkennen en een van de bekendste en mooiste routes die je kunt rijden is de Garden Route. Wij reden deze route en delen graag onze tips!

Wilderness

Zuid-Afrika heeft zo’n 3.000 kilometer kust en dus zijn er gigantisch veel plekken waar je aan het strand kunt zitten. Een van de mooiste plekken aan de kust, volgens ons, is Wilderness. De naam zegt het eigenlijk al. De kust is hier indrukwekkend, ruig en nog ongerept. Wij zijn er geweest en delen graag onze tips!

Johannesburg

Johannesburg, ook wel Jo’burg genoemd, is de grootste stad van Zuid-Afrika. Wij vinden het niet de leukste stad in Zuid-Afrika. Het blijft qua sfeer een beetje achter bij het bekendere Kaapstad. Betekent dat dat er niks te doen is? Zeker niet! Het is nog steeds een van de populairste steden van het land. Een make-over [...]

Hluhluwe–iMfolozi Park

Hluhluwe Game Reserve, of Hluhluwe Mfolozi Park Wilderness Area zoals het ook wel heet, is een park in het oosten van Zuid-Afrika, dicht bij de grens van Swaziland. Het is een van de beste plekken in Zuid-Afrika op de Big 5 te spotten. Wij zijn er geweest en delen graag onze tips!

Boulders Beach

Je kunt niet naar Kaapstad gaan zonder de pinguïns bij Boulders Beach te zien. Het is een bijzondere ervaring om deze kleine vrienden over het strand te zien huppelen. Niet in de eerste plaats omdat deze pinguïn, de Afrikaanse pinguïn, bijna uitgestorven was. Het ligt op een uurtje rijden van Kaapstad.

Kirstenbosch

Iedereen die naar Zuid-Afrika gaat en in Kaapstad komt heeft vast wel eens van Kirstenbosch gehoord. Kirstenbosch National Botanical Gardens, zoals het officieel heet, is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. En dat is niet gek, want het is er een oase van rust in vergelijking met Kaapstad.

Durban

Steden als Kaapstad en Johannesburg worden als eerst op het to-do lijstje gezet bij reizigers die naar Zuid-Afrika reizen. Durban werd altijd een beetje overschaduwd door deze twee grootmachten, maar daar komt de laatste jaren steeds meer verandering in. Durban wordt niet voor niets uitgeroepen als beste stad om te wonen in Zuid-Afrika. Alle reden om het te bezoeken!

Bloemfontein

Bloemfontein, door de locals ook wel Bloem genoemd, is de juridische hoofdstad van Zuid-Afrika. Het is de zesde grootste stad van het land, maar dit zou je niet zeggen als je door de stad wandelt. ‘Bloem’ is namelijk erg rustig. Je kunt hier imposante architectuur bewonderen, interessante musea bezoeken en uiteraard vele prachtige bloemen zien. [...]

Pretoria

Zuid-Afrika heeft drie hoofdsteden, namelijk Bloemfontein, Kaapstad en Pretoria. De laatste stad is de bestuurlijke hoofdstad van het land. In Pretoria bewonder je niet alleen vele mooie gebouwen en andere indrukwekkende bezienswaardigheden, maar word je bovendien ondergedompeld in felle kleuren. De bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika is namelijk een van de meest kleurrijke steden van het [...]

Stellenbosch

Lekkere wijn vind je overal. Denk maar eens aan de wijntjes van Argentinië of Australië. Toch vind je in Zuid-Afrika een van de bekendste wijnregio’s ter wereld; Stellenbosch. Dit vormt het hart van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. De vele mooie wijngaarden, het sfeervolle stadje en de heerlijke wijnen maken dit een vast stop voor veel mensen die in Zuid-Afrika reizen.

Mpumalanga

Mpumalanga is een provincie die aan de oostkust van Zuid-Afrika ligt. De naam van de provincie betekent ‘de plek waar de zon opkomt’. De meeste mensen die Mpumalanga bezoeken, doen dit omdat de provincie de toegangspoort van het beroemde Kruger Nationaal Park is. Toch is er meer te doen in de provincie dan enkel het [...]

Robbeneiland

Robbeneiland is een een van de bekendste bezienswaardigheden van Zuid-Afrika. Het eiland, in de buurt van Kaapstad, werd al in 1638 gebruikt als gevangeniseiland en hield deze functie tot in het jaar 1996. Het gevangeniseiland is beroemd geworden omdat Nelson Mandela hier maar liefst achttien jaar lang gevangen heeft gezeten.

Kaap de goede Hoop

Kaap de Goede Hoop is het meest zuidelijke punt van het Kaapse Schiereiland. Dit schiereiland vind je ten zuiden van Kaapstad en is echt een must om te bezoeken. Niet alleen omdat het bergachtige schiereiland veel ongerepte natuur heeft, maar natuurlijk ook omdat je hier Kaap de Goede Hoop vindt. Deze plek is echt een [...]

Sani Pass

In Zuid-Afrika kun je verschillende roadtrips maken. Een paar van de bekendste zijn de Panoramaroute, de Garden Route, Route 62 en de bekende Sani Pass. Dit is een van de mooiste bergpassen in Zuid-Afrika en een must-do als je in de buurt bent (Drakensbergen). Wij hebben de pass gereden en delen graag onze tips!

Wat wij vinden:

Samenvatting

Zuid-Afrika is een gigantisch land en er is heel veel te zien. Het is bijna onmogelijk om alle bezienswaardigheden van Zuid-Afrika te zien in één reis. Er is hier zo veel te zien en te doen. Avontuur, safari’s, hiken, fietsen, zwemmen met witte haaien of relaxen aan het strand. Het kan hier allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.