Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Momenteel is deze website nog in aanbouw

Bloemfontein

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 oktober, 2018

Bloemfontein, door de locals ook wel Bloem genoemd, is de juridische hoofdstad van Zuid-Afrika. Het is de zesde grootste stad van het land, maar dit zou je niet zeggen als je door de stad wandelt. ‘Bloem’ is namelijk erg rustig. Je kunt hier imposante architectuur bewonderen, interessante musea bezoeken en uiteraard vele prachtige bloemen zien. Bloemfontein wordt niet voor niets ‘The City of Roses’ genoemd!

  • De 5 mooiste bezienswaardigheden in Bloemfontein
  • Overnachten in Bloemfontein
  • De beste reistijd voor Bloemfontein
  • Hoe kom je er?

5x zien en doen in Bloemfontein

Bloemfontein is rustig, maar dit betekent zeker niet dat er niets te zien, doen en beleven is in deze stad. Hieronder zetten we enkele leuke bezienswaardigheden en activiteit in The City of Roses voor je op een rijtje.

De oude gebouwen in de stad

In Bloemfontein vind je vele oude gebouwen. Denk hierbij aan de First Raadszaal, het oudste gebouw van de stad. Dit gebouw werd rond 1848 gebouwd en wordt ook wel de bakermat van de Zuid-Afrikaanse regering genoemd. Andere oude gebouwen die je in ‘Bloem’ kunt bewonderen, zijn de kathedraal en de City Hall. Ook vind je in de stad diverse indrukwekkende zandstenen monumenten.

De musea in de stad

Houd je van kunst, cultuur, historie en musea? Dan is Bloemfontein echt een stad voor jou. In deze stad vind je namelijk vele verschillende musea, waaronder het Anglo-Boer War Museum. Dit museum staat in het teken van de oorlogen tussen de Britten en de Boeren, vele jaren geleden. Tijdens deze oorlogen stierven niet alleen veel blanken, maar ook veel slaven. Zij werden namelijk gedwongen voor de blanken te vechten.

Bloemfontein

De medina

De medina is een doolhof die uit vele smalle straatjes bestaat. In deze straatjes mogen geen auto’s komen, dus je kunt hier rustig rondwandelen. Al is het wel erg druk in de medina, zeker in het hoogseizoen. Houd hier rekening mee door je mentaal voor te bereiden op flinke drukte. In de medina vind je niet alleen restaurants en terrasjes, maar ook kraampjes en winkels. Hier kun je leuke souvenirs kopen, waarbij je flink kunt afdingen. In het hart van de medina vind je een mooi plein, het Jemaa el Fna plein.

TIP ♥ – Overdag is het in Marrakech erg druk. Wil je heerlijk tot rust komen? Boek dan een overnachting in een RIAD. Een RIAD is een echt Marokkaans herenhuis. De tegenstelling tot de hectiek op straat is erg groot. Je zal op de binnenplaats tussen de fonteinen en bomen, heerlijk tot rust komen.

Palais de la Bahia

Palais de la Bahia is een prachtig paleis dat rond 1880 gebouwd werd in opdracht van Si Moussa. Palais de la Bahia moest vooral erg groot worden, want Si Moussa wilde niet dat zijn vier echtgenotes en 24 bijvrouwen elkaar konden zien. Daarom bestaat het paleis uit maar liefst 160 kamers.

Souks

Als je in Marrakech bent, moet je zeker een of meerdere souks bezoeken. De souks vind je achter het plein Djeema el Fna, dus je kunt hier vanuit je bezoekje naar het plein eenvoudig en snel naartoe wandelen. Op de souks is het erg druk, maar je kunt hier wel vele traditionele spullen kopen en bovendien prachtige (en vooral zeer kleurrijke!) foto’s maken.

Ook kun je het Oliewenhuis Art Museum bezoeken. In dit museum worden de werken van Zuid-Afrikaanse kunstenaars getoond, waaronder de unieke werken van Thomas Baines. Ook zijn er diverse tijdelijke exposities te bewonderen in het museum.

Bloemfontein

Die Boeremark

Iedere zaterdag wordt er een grote markt georganiseerd in de stad. Deze wordt ook wel Die Boeremark genoemd. Op de markt kun je allerlei waren kopen van de lokale boeren. Denk hierbij aan sieraden, kleding, boeken en uiteraard ook heerlijke hapjes. Wil je wat souvenirs kopen? Dan raden wij je zeker aan Die Boeremark te bezoeken.

Naval Hill

Bloemfontein is een zeer groene stad. Dit kun je goed zien als je Naval Hill bezoekt, want vanuit dit punt heb je een prachtig uitzicht over The City of Roses. Ook vind je bij Naval Hill het Franklin Game Reserve. Hier leven zebra’s en antilopen.

TIP ♥ – reis je iets verder buiten de stad, dan kom je vanzelf bij de Free State National Botanic Garden. Deze botanische tuinen zijn samen maar liefst 70 hectare groot. Er groeien meer dan 400 verschillende soorten planten.

De Cheetah Experience

In Zuid-Afrika kom je meer dan genoeg wilde dieren tegen, maar de Cheetah Experience is uniek. Hier worden bedreigde diersoorten, waaronder het jachtluipaard, liefdevol opgevangen. Bezoek je de Cheetah Experience, dan mag je de jachtluipaarden voeren, aanraken en knuffelen. Ook krijg je een rondleiding van drie uur.

Bloemfontein

Overnachten in Bloemfontein

Bloemfontein is een grote stad. Je vindt hier dan ook vele verschillende accommodaties. Niet alleen in het centrum van de stad, maar ook in de groene natuur om de stad heen. Een aanrader: het Bloemstantia Guest House. Deze accommodatie heeft een authentieke Nederlandse inrichting. Voor een kamer betaal je ongeveer 55 euro per nacht. Iets duurder is pension De Oude Kraal Dorpshuis. De kamers van dit gezellige pension zijn klassiek ingericht en van alle gemakken voorzien.

De beste reistijd voor Bloemfontein

Bloemfontein heeft een droog landklimaat. In de Zuid-Afrikaanse zomer, ofwel in de Nederlandse winter, is het erg warm in de stad. Je kunt de stad in deze periode prima bezoeken, maar houd dan wel rekening met hoge temperaturen. Bezoek je de stad in onze zomer, dan is het winter in ‘Bloem’. De temperaturen zijn in deze periode aanzienlijk lager en dit maakt het wat prettiger om een actieve vakantie te organiseren. Wel kan het in de nacht erg koud worden in de Zuid-Afrikaanse winter. Houd hier rekening mee.

Kortom, in feite kun je Bloemfontein het gehele jaar door bezoeken. Wel kan het in de Zuid-Afrikaanse zomer (Nederlandse winter) vrij warm worden in de stad. In de Zuid-Afrikaanse winter (Nederlandse zomer) is het aangenaam frisser, maar wordt het in de nacht wel koud.

Bloemfontein

Hoe kom je er?

Bloemfontein heeft een eigen vliegveld, maar vanuit Nederland kun je hier niet direct naartoe vliegen. Je hebt altijd een tussenstop op Kaapstad of Johannesburg.

‘Bloem’ ligt aan de N1, tussen Kaapstad en Johannesburg in. Ben je in Kaapstad of Johannesburg, dan kun je met een huurauto naar de juridische hoofdstad van Zuid-Afrika reizen. Vanuit Kaapstad ben je ongeveer negen uur onderweg en vanuit Johannesburg rijd je ongeveer vier uur. Vind je dit te lang? Dan boek je een binnenlandse vlucht.

Locatie Bloemfontein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.