Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Durban

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Durban is de meest multiculturele stad van Zuid-Afrika. Het land werd vele jaren geleden gesticht door de Engelsen, die duizenden Indiërs naar de regio haalden. Vele generaties later wonen de Indiërs er nog steeds en zijn er bovendien andere culturen naar Durban gekomen. Dit maakt de stad erg veelzijdig en leuk om te bezoeken. Ook als je van zon, zee en strand houdt, moet je deze stad zeker bezoeken. Durban heeft namelijk een prachtig zandstrand.

  • 5x zien, doen en beleven in Durban
  • Overnachten in Durban
  • De beste reistijd voor Durban
  • Hoe kom je er?

5x zien, doen en beleven in Durban

De meeste mensen die naar Durban reizen, doen dit om enkele dagen tot rust te komen aan het strand. Ook watersporters komen veel in de multiculturele stad. Toch kun je meer dan alleen zwemmen, zonnen en watersporten in Durban. In onderstaande alinea’s lees je wat je nog meer kunt zien, doen en beleven in de derde stad van Zuid-Afrika.

Het stadhuis van Durban

Het stadhuis van Durban is erg bijzonder. Dit gebouw is namelijk geïnspireerd op het stadhuis van Belfast, in Noord-Ierland. Je kunt het stadhuis van buitenaf bewonderen, maar je kunt er ook naar binnen gaan. In het stadhuis vind je niet alleen een galerie en een bibliotheek, maar ook een klein wetenschapsmuseum. Dit museum kun je gratis bezoeken.

uShaka Marine World

Ben je met de kinderen in Durban? Dan kun je een dagje naar uShaka Marine World gaan. Dit is een groot waterpark met zwembaden, glijbanen ene groot aquarium. Het aquarium van uShaka Marine World is een van de grootste aquaria van de wereld. Je kunt er dolfijnen bewonderen, maar ook zeeschildpadden en haaien.

TIP ♥ – de zwembaden en glijbanen van uShaka Marine World zijn leuk voor kinderen, maar ook zeker voor volwassenen. Ook zonder kids kun je dit waterpark dus prima bezoeken.

Langs de Golden Mile fietsen

De stranden van Durban worden ook wel de Golden Mile genoemd. Je kunt heerlijk op deze stranden liggen, maar je kunt er ook langs fietsen. Heb je geen zin in een passieve stranddag, maar wil je de stranden van de kuststad wel even bewonderen? Dan is een fietstocht langs de Golden Mile zeker een aanrader.

TIP ♥ – het deel tussen Blue Lagoon en Addington Beach is het allermooiste stuk van de Golden Mile.

Botanical Gardens

Vind je het leuk om exotische planten te bewonderen? Bezoek dan de Botanical Gardens. Deze tuinen dateren uit 1849 en bestaan uit lokale planten, maar ook uit zeer exotische exemplaren. Ook kom je er veel bedreigde plantensoorten tegen.

TIP ♥ – ga je op zaterdag naar de Botanical Gardens, dan ben je de getuige van diverse trouwerijen. De Botanical Gardens zijn erg populair onder bruidsparen, zeker op zaterdag trouwen er veel mensen.

Moses Mabhida Stadion

In 2010 vond het WK in Zuid-Afrika plaats. Er werden diverse grote stadions gebouwd in het land, waaronder het Moses Mabhida Stadion. Dit stadion wordt nog altijd gebruikt voor zowel voetbalwedstrijden als muziekevenementen. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in het futuristische stadion.

Durban

Overnachten in Durban

De kustplaats Durban is erg populair onder toeristen. Er zijn dan ook vele verschillende accommodaties te vinden. De ene accommodatie is wat luxer en duurder, de andere accommodatie is erg eenvoudig en daarom ook erg goedkoop. Wil je zeer centraal overnachten in de stad? Boek dan een kamer in het Balmoral Hotel. Dit hotel ligt direct aan de promenade van het strand. Ook prettig: de kamers van het Balmoral Hotel zijn netjes en niet te duur.

In het noorden van de stad vind je het Riverside Hotel. Dit hotel heeft comfortabele kamers en een eigen buitenzwembad. De kamers van het hotel zijn erg betaalbaar en dit maakt het hotel erg populair, ook onder Nederlandse toeristen.

Tot slot is er nog de Madeline Grove B&B. Deze bed and breakfast heeft grote kamers, een eigen zwembad én zeer lage prijzen. Je kunt hier voor een prikkie erg comfortabel overnachten: zeker een aanrader!

Durban

De beste reistijd voor Durban

De multiculturele stad heeft een subtropisch klimaat. In de Zuid-Afrikaanse zomer, ofwel in de Nederlandse winter, lopen de temperaturen hoog op. Ook is het in de Zuid-Afrikaanse zomer wat vochtiger in de stad.

Je kunt daarom het beste in de Zuid-Afrikaanse winter, ofwel de Nederlandse zomer, naar de stad reizen. In deze periode is het iets frisser, maar nog altijd aangenaam. Wel is het beduidend droger en dit is zeker prettig. De beste reistijd voor Durban is dan ook de periode van maart tot en met oktober.

Hoe kom je er?

Durban heeft een eigen vliegveld, namelijk het gloednieuwe King Shaka International Airport. Vanuit Nederland kun je niet direct naar dit vliegveld reizen, maar je kunt wel overstappen in Johannesburg of Kaapstad om naar het internationale vliegveld van Durban te reizen. Ries je met Emirates, dan heb je een tussenstop op Dubai. Vervolgens vlieg je direct door naar de Zuid-Afrikaanse kuststad.

Ben je al in Zuid-Afrika? Dan kun je het beste met een huurauto naar de kuststad rijden. Heb je een georganiseerde reis geboekt, dan reis je met een bus of jeep naar de stad aan de oostkust van Zuid-Afrika.

Locatie Durban

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.