Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Johannesburg

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Johannesburg, ook wel Jo’burg genoemd, is de grootste stad van Zuid-Afrika. In de stad vind je vele luxe kantoorpanden, dure restaurants, stijlvolle winkels en hippe uitgaansgelegenheden, maar ook armoedige sloppenwijken. Het contrast tussen rijk en arm is erg groot en dit maakt de stad extra indrukwekkend.

De 5 leukste bezienswaardigheden in Johannesburg
Overnachten in Johannesburg
De beste reistijd voor Johannesburg
Hoe kom je er?

De 5 leukste bezienswaardigheden in Johannesburg

In Johannesburg is ontzettend veel te zien. Je kunt dan ook met gemak enkele dagen vullen in de grootste stad van Zuid-Afrika. Welke bezienswaardigheden je zeker moet bezoeken als je in Jo’burg bent, lees je in onderstaande alinea’s. We sommen hier de vijf leukste highlights van Johannesburg op.

Soweto

De afkorting Soweto staat voor South Western Townships. Soweto omvat de grootste township van Afrika. Het is het hart van Zuid-Afrika, waar miljoenen mensen wonen. Ook Nelson Mandela heeft hier gewoond. Toch is de geschiedenis van Soweto niet zo positief. Soweto is namelijk ontstaan in een periode dat de woningen in Johannesburg enkel bestemd waren voor de blanke bevolking.

TIP ♥ – bezoek het huis van Nelson Mandelo in Soweto of ga naar de Orlando Towers, waar je van kunt bungeejumpen.

Het Apartheid Museum

Het Apartheid Museum is een van de bekendste en populairste bezienswaardigheden van Johannesburg. Dit museum staat geheel in het teken van de apartheid: de donkerste bladzijde in de geschiedenis van Zuid-Afrika. Wij raden je aan om minimaal drie uur uit te trekken voor een bezoek aan dit museum, want deze tijd heb je zeker nodig om alles op je gemak te kunnen bekijken.

Constitution Hill

In de tijd van de apartheid werd Constitution Hill gebruikt als gevangenis. Niet alleen Nelson Mandela heeft in deze gevangenis gezeten, maar Mahatma Gandhi heeft hier ook een tijd door moeten brengen. Vandaag de dag bekijk je er diverse tentoonstellingen over de apartheid. Ook krijg je meer informatie over de gevangenis die vroeger in het fort gevestigd was.

TIP ♥ – ieder uur worden er gratis rondleidingen gegeven in Constitution Hill. Sluit je aan bij een rondleiding en je leert alle ins en outs van deze voorheen zo verschrikkelijke plek.

Maboneng Precinct

Maboneng Precinct is de hipste wijk van Johannesburg. In deze wijk vind je vele leuke restaurants, maar ook cultuurinitiatieven. Ook kom je er veel street art tegen. Goed om te weten: Maboneng Precinct is een van de veiligste wijken van Johannesburg. Je kunt hier dan ook met een gerust hart overnachten.

Neighboorgoods Market

Neighboorgoods Market is een grote markt die iedere zaterdag georganiseerd wordt. Je kunt hier heerlijk ontbijten, maar ook lekker lunchen en diverse smakelijke hapjes proeven. Op de markt vind je voornamelijk kraampjes met voedsel. Op Market on Main in Maboneng Precinct vind je ook kraampjes met kleding van lokale designers, souvenirs en vintage items.

Johannesburg

Overnachten in Johannesburg

In Johannesburg vind je vele verschillende hotels, lodges, hostels en andere accommodaties. Wij raden je aan om een accommodatie te boeken in een van de veilige wijken van Jo’burg, waaronder Maboneng Precinct.

In de stad vind je hotels van bekende, internationale ketens, maar vind je ook minder bekende hotels. In feite maakt het niet zo veel uit in welke accommodatie je overnacht. De plek van de accommodatie, ofwel de wijk waar de accommodatie in ligt, is belangrijker. Boek altijd een accommodatie in een veilige buurt en je voelt je veel prettiger tijdens je verblijf.

Krugerpark

De beste reistijd voor Johannesburg

Johannesburg heeft een zeer gematigd klimaat. Door dit klimaat kun je de stad vrijwel het gehele jaar door bezoeken. Houd er wel rekening mee dat het in de Zuid-Afrikaanse zomer, ofwel in de Nederlandse winter, erg warm kan worden in Johannesburg. In de winter is het droger, maar kan het ’s nachts wel wat meer afkoelen.

Wil je de Zuid-Afrikaanse hitte vermijden? Ga dan naar Jo’burg in de Zuid-Afrikaanse winter, ofwel de Nederlandse zomer. Neem wel een warme pyjama mee voor de koude nachten.

Hoe kom je er?

De meeste mensen die naar Zuid-Afrika reizen, landen op het vliegveld van Johannesburg. Vanuit hier reizen ze naar de stad of gaan ze naar andere bezienswaardigheden in Zuid-Afrika, zoals het Krugerpark. Wil je een rondreis maken door Zuid-Afrika en staat de grootste stad van het land ook op je lijstje? Dan raden wij je aan direct naar Johannesburg te vliegen en vanuit hier jouw rondreis voort te zetten.

Ben je al in Zuid-Afrika en wil je Jo’burg bezoeken? Dan kun je met een huurauto naar de stad reizen. Heb je een georganiseerde reis geboekt, dan word je met het gehele reisgezelschap naar de stad gebracht. In dit geval reis je doorgaans met een grote bus of jeep.

Krugerpark

Locatie Johannesburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.