Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Momenteel is deze website nog in aanbouw

Kaap de goede Hoop

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 6 juni, 2019

Kaap de Goede Hoop is het meest zuidelijke punt van het Kaapse Schiereiland. Dit schiereiland vind je ten zuiden van Kaapstad en is echt een must om te bezoeken. Niet alleen omdat het bergachtige schiereiland veel ongerepte natuur heeft, maar natuurlijk ook omdat je hier Kaap de Goede Hoop vindt. Deze plek is echt een must-see als je in Kaapstad bent. Je bezoekt de bijzondere plek door een dagtrip te organiseren.

  • 5x zien en doen
  • Overnachten
  • De beste reistijd
  • Hoe kom je er?

5x zien en doen bij Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop is al een unieke bezienswaardigheid op zich. Vanuit dit punt heb je een prachtig uitzicht en kun je dan ook geweldige foto’s maken. Toch is Kaap de Goede Hoop niet de enige bezienswaardigheid waar je je tijdens jouw dagtripje op kunt focussen. Hieronder lees je wat je nog meer kunt zien en doen bij deze unieke plek.

Kaappunt

In de directe omgeving van Kaap de Goede Hoop vind je Kaappunt, ook wel Cape Point genoemd. Dit is een indrukwekkend stukje kustlijn met ruige kliffen en rotsen. Kaappunt is maar liefst 200 meter hoog. Je kunt er dan ook geweldige foto’s maken. Ook vind je er een restaurant en enkel souvenirwinkel.

Cape of Good Hope Trail

Wil je naar Kaap de Goede Hoop wandelen? Dan volg je de Cape of Good Hope Trail. Een rondje over dit pad is bijna 34 kilometer lang. Onderweg kom je langs indrukwekkende rotsklippen, ruige natuur en verlaten stranden. Uiteraard kom je uiteindelijk bij Kaap de Goede Hoop uit, om vervolgens weer terug te wandelen.

TIP ♥ – wil je een nog langere wandeling maken? Loop dan de Hoerikwaggo Trail. Deze wandeling duurt ruim vijf dagen.

Kaap de Goede Hoop

De vuurtoren

Het hoogste punt van Kaappunt is een oude vuurtoren. Dit bouwwerk dateert uit 1859 en komt maar liefst 238 meter boven de zee uit. Je kunt de vuurtoren van een afstand bewonderen, maar je kunt hier ook naartoe wandelen. Wij raden je zeker aan naar het bouwwerk te wandelen, want bij de vuurtoren heb je een geweldig uitzicht.

TIP ♥ – je kunt de oude vuurtoren ook bereiken met een kabelbaan. Deze heet de Flying

Dutchman en start op de parkeerplaats naar de vuurtoren.

Kaap de Goede Hoop

Walvissen spotten

Ben je in juni, juli, augustus, september of oktober in Zuid-Afrika? Neem dan zeker je verrekijker mee als je naar Kaap de Goede Hoop en Kaappunt gaat. In deze periode heb je namelijk grote kans om walvissen te spotten.

 

Scheepswrakken spotten

Ben je niet in het juiste seizoen in Zuid-Afrika? Dan is het wat lastiger om walvissen te spotten, maar kun je nog wel scheepswrakken spotten. Leuk om te weten: Kaap de Goede Hoop werd vroeger ook wel Stormkaap genoemd. Dit komt omdat de zee rond het meest zuidelijke punt van het Kaapse Schiereiland erg ruig was. Er liggen dan ook veel scheepswrakken in de buurt van deze bekende bezienswaardigheid.

TIP ♥ –  er is een speciaal ‘wrakkenpad’, dat je langs 26 vergane schepen voert. Sommige schepen op de route zijn al honderden jaren oud. Erg indrukwekkend!

Overnachten bij Kaap de Goede Hoop

Maak je een lange wandeling naar Kaap de Goede Hoop, dan moet je hier wel overnachten. In dit geval kun je het beste in een van de cottages in de directe omgeving slapen. Maak je een dagtrip naar het meest zuidelijke punt van het Kaapse Schiereiland? Dan kun je beter in Kaapstad overnachten. Vanuit Kaapstad hoef je slechts een uurtje te reizen naar deze bezienswaardigheid. En dit is de moeite waard, want de accommodaties in Kaapstad zijn veel goedkoper dan de accommodaties die in de directe omgeving van Kaap de Goede Hoop liggen.

De beste reistijd voor Kaap de Goede Hoop

Je kunt Kaapstad en het Kaapse Schiereiland eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Als het in Nederland winter is, is het in Zuid-Afrika zomer. De temperaturen zijn vrij hoog, maar nog wel aangenaam. Wel kan het in de nacht flink afkoelen. De Nederlandse winter is een zeer goede reistijd voor Kaapstad en het Kaapse Schiereiland.

Als het in Nederland zomer is, is het in Zuid-Afrika winter. Nu hoef je alsnog geen hele lage temperaturen te verwachten. De hele winter is het rond de 15 graden in Zuid-Afrika. Wel is het wat vochtiger en in de nacht kan het zelfs vriezen. Toch is ook de Nederlandse zomer een prima reistijd voor Kaapstad en het Kaapse Schiereiland.

Hoe kom je er?

Je kunt Kaap de Goede Hoop niet met het openbaar vervoer bereiken. Je kunt op eigen houtje naar deze bezienswaardigheid reizen door een auto te huren. Boek je liever een excursie, dan reis je samen met een groter reisgezelschap naar het meest zuidelijke punt van het Kaapse Schiereiland. Doorgaans ga je in dit geval met de bus. Vanuit Kaapstad ben je ongeveer een uur onderweg om deze bezienswaardigheid te bereiken.

Kaap de Goede Hoop

Locatie Kaap de Goede Hoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.