Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Kaapstad

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Na Johannesburg is Kaapstad de grootste stad van Zuid-Afrika. Veel mensen die een korte vakantie boeken in Zuid-Afrika, kiezen ervoor in Kaapstad te verblijven. Ook mensen die een rondreis maken door het land, bezoeken deze stad doorgaans enkele dagen. Kaapstad is simpelweg absoluut de moeite waard om te bezoeken.

  • Top 5 bezienswaardigheden in Kaapstad
  • De beste reistijd voor Kaapstad
  • Hoe kom je er?
  • Overnachten in Kaapstad

Top 5 bezienswaardigheden in Kaapstad

In Kaapstad is veel te zien. Hieronder sommen we de vijf bekendste bezienswaardigheden van de stad voor je op. Ga je binnenkort naar deze Zuid-Afrikaanse stad? Dan moet je onderstaande bezienswaardigheden zeker op je lijstje zetten.

De Tafelberg

De Tafelberg is een prachtig en indrukwekkend natuurfenomeen. De beroemde berg is zo bekend, dat velen het zien als het herkenningspunt van de stad. Je kunt deze berg van een afstand bewonderen, maar je kunt de berg ook beklimmen. En heb je geen zin om de berg op te wandelen? Dan kun je de top van de berg bereiken met een kabelbaan.

Rondom de Tafelberg vind je Nationaal Park Tafelberg. In dit nationale park kun je onder andere Afrikaanse pinguïns spotten. Ook kom je veel bavianen tegen in het park, die je nieuwsgierig zullen benaderen om wat te eten van je te krijgen.

Robbeneiland

Enkele kilometers ten noorden van de stad ligt Robbeneiland. Dit is het eiland waar Nelson Mandela een deel van zijn gevangenschap heeft doorgebracht. Het eiland werd vele jaren als gevangenis gebruikt, maar is nu geopend voor publiek. Je kunt er een rondleiding krijgen en een museum over het ontstaan van de Zuid-Afrikaanse democratie bezoeken.

Robbeneiland

Victoria & Alfred Waterfront

Aan de voet van de Tafelberg vind je het Victoria & Alfred Waterfront. Hier vind je diverse winkels, restaurants en attracties. Ook worden er vanuit hier vele verschillende excursies georganiseerd. En wil je wat souvenirs kopen om mee naar huis te nemen? Dan zit je hier zeker goed, want er zijn ook vele marktkramen met handwerken als sieraden en kleding.

Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop is het meest zuidelijke puntje van het Kaapse Schiereiland. Dit bergachtige schiereiland vind je ten zuiden van Kaapstad. Bij Kaap de Goede Hoop heb je niet alleen een prachtig uitzicht, maar vind je bovendien een van de mooiste wandelroutes van de omgeving van Kaapstad. Deze route loopt over een bekend wandelpad, namelijk het Kaap de Goede Hoop Wandelpad. Een rondje over dit pad is 33,8 kilometer lang. Je doet er ruim twee dagen over om dit pad helemaal te bewandelen, heen en terug. Kaap de Goede Hoop is echt een must-see als je in Kaapstad bent.

In 1670 gaf de Vereenigde Oostindische Compagne (VOC) de opdracht om een groot fort te bouwen. Dit fort is het oudste nog bestaande bouwwerk in Zuid-Afrika en heet Kasteel de Goede Hoop. Je kunt dit kasteel vandaag de dag nog altijd bezoeken. Er is een militair museum in gevestigd, met de persoonlijke kunstcollectie van de bekende zakenman William Fehr.

Slave Logde

Tot slot raden wij je aan Slave Lodge te bezoeken als je in Kaapstad bent. Dit museum staat geheel in het teken van de slaven in Kaapstad. De slavernij werd in 1838 afgeschaft, maar is nog altijd een belangrijk onderwerp in Zuid-Afrika. Het is dan ook zeker interessant om dit museum te bezoeken.

De beste reistijd voor Kaapstad

Als het in Nederland winter is, is het in Zuid-Afrika zomer. In de maanden oktober, november, december, januari, februari, maart en april kun je dan ook een geweldige vakantie in Kaapstad organiseren. In deze maanden zijn de weersomstandigheden in Zuid-Afrika niet alleen ideaal, maar vermijd je bovendien die koude en donkere wintermaanden in Nederland. Houd er wel rekening mee dat het ’s nachts flink af kan koelen. Neem een warme pyjama mee, want met nachtelijke temperaturen van 15 graden heb je hier zeker wel behoefte aan.

Over regen hoef je je geen zorgen te maken, want het regent nauwelijks in de Zuid-Afrikaanse zomer. Alleen in december, januari en februari kan het enkele dagen per maand regenen, maar doorgaans valt dit reuze mee.

Hoe kom je er?

Kaapstad heeft een eigen vliegveld. Dit vliegveld heet Cape Town International Airport. Reis je vanuit Nederland naar Kaapstad, dan hoef je alleen op het vliegtuig te stappen. Ben je al in Zuid-Afrika en wil je naar Kaapstad reizen? Dan kun je een auto huren, met de trein reizen of een kaartje kopen voor de bus.

Kaapstad

Locatie Kaapstad

Overnachten in Kaapstad

Kaapstad bestaat uit diverse wijken. Sommige wijken liggen wat dichter bij het centrum van de stad. Het is hier over het algemeen duurder om te overnachten. Zeker als je direct aan het strand wil slapen, betaal je hier veel geld voor. Overnacht je net buiten het centrum van de stad, dan ben je veel goedkoper uit. En sommige wijken buiten het centrum zijn hartstikke leuk, dus het is zeker geen straf om hier te overnachten.

Enkele wijken waar je fijn kunt overnachten, zijn Woodstock (hipsterwijk), Observatory (studentenwijk), Bo Kaap (culturele wijk), Waterkant (culturele wijk) en Green Point (groene wijk). Ook kun je in City Bowl overnachten: het bruisende centrum van de stad. En houd je van glitter en glamour? Dan is de wijk Clifton zeker iets voor jou. Houd er wel rekening mee dat deze wijk wat prijziger is om te overnachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.