Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Robbeneiland

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Robbeneiland is een eiland in de Atlantische Oceaan, in de buurt van Kaapstad. Het eiland werd al in 1638 gebruikt als gevangeniseiland en hield deze functie tot in het jaar 1991. Het gevangeniseiland is beroemd geworden omdat Nelson Mandela hier maar liefst achttien jaar lang gevangen heeft gezeten. Sinds 1999 staat het eiland op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

  • Een tour op robbeneiland
  • Overnachten bij Robbeneiland
  • De beste reistijd
  • Hoe kom je er?

Een tour op Robbeneiland

Wil je zien in welke gevangenis Nelson Mandela maar liefst achttien jaar lang heeft vastgezeten? Dan kun je een tour boeken op Robbeneiland. De kans is groot dat je in de gevangenis rondgeleid wordt door een ex-gevangene. Hij kan je veel vertellen over de geschiedenis van het eiland, maar ook over het leven in de gevangenis. Dit maakt je tour extra leerzaam en interessant.

Ga je naar Robbeneiland voor een tour, dan kom je niet alleen langs de gevangenis waar Nelson Mandela jarenlang heeft vastgezeten. Je komt ook langs een grote kalksteengroeven, de Governor’s House en diverse natuurgebieden waar vele exotische diersoorten leven.

TIP ♥ – boek jouw tour enkele dagen van tevoren. De tours zitten al snel vol.

Robbeneiland

Overnachten bij Robbeneiland

Op Robbeneiland kun je niet overnachten. Wil je in de buurt van het eiland slapen, dan boek je een accommodatie in het nabij gelegen Kaapstad. Vanuit Kaapstad worden iedere dag meerdere tours naar het eiland georganiseerd. Je zit hier dus zeker goed met jouw accommodatie.

In Kaapstad vind je vele verschillende accommodaties. Denk hierbij aan hotels, hostels, logdes, cottages en B&B’s. Sommige accommodaties zijn erg luxe en duur, andere accommodaties zijn wat eenvoudiger en daarom ook goedkoper. Vergelijk diverse accommodaties met elkaar en je vindt vanzelf de beste en goedkoopste

Robbeneiland

De beste reistijd voor Robbeneiland

Je kunt Kaapstad en Robbeneiland het gehele jaar door bezoeken. Vind je het belangrijk dat het zonnetje de hele dag schijnt als je in Zuid-Afrika bent? Ga dan in de Nederlandse winter op vakantie. Als het in Nederland winter is, is het in Zuid-Afrika namelijk zomer. De temperatuur ligt tussen de 25 en 27 graden en de zon schijnt maar liefst 11 uur per dag. Houd er wel rekening mee dat het ’s nachts flink afkoelt, tot ongeveer 15 graden.

In de Nederlandse zomer kun je Kaapstad en Robbeneiland ook bezoeken. Wel is het in deze periode frisser in het land. Zeker in de nacht kan het erg koud worden. Een dikke pyjama is dan ook een must om mee te nemen.

Kortom, de Nederlandse zomer is prima voor een actieve vakantie in Zuid-Afrika, maar minder geschikt voor een vakantie vol zon, zee en strand. Voor een bezoek aan Robbeneiland is deze periode echter meer dan prima.

Robbeneiland

Hoe kom je er?

Robbeneiland ligt slechts 11 kilometer van Kaapstad verwijderd. Je bereikt dit eiland met de ferry vanuit Victoria & Albert Waterfront. Iedere dag vertrekken er meerdere ferries naar het eiland. Je kaartje voor de ferry boek je enkele dagen van tevoren, zodat je zeker weet dat er nog plek is op de boot.

Locatie Robbeneiland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.