Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Tafelberg

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Ben je in Kaapstad, dan kun je de Tafelberg niet missen. Deze iconische berg is het herkenningspunt van de stad. Je kunt de berg van een afstand bewonderen, maar het is eigenlijk veel leuker om het indrukwekkende natuurverschijnsel van dichtbij te bekijken. Trek je wandelschoenen aan, neem je camera mee en ga op pad. Je krijgt zeker geen spijt van deze excursie!

  • 5x leuke activiteiten bij de Tafelberg
  • Overnachten bij de Tafelberg
  • De beste reistijd voor de Tafelberg
  • Hoe kom je er?

5x leuke activiteiten bij de Tafelberg

De Tafelberg is niet alleen mooi om te zien, maar je kunt er ook allerlei dingen doen. Hieronder zetten we vijf leuke activiteiten bij de berg voor je op een rijtje.

Wandelend naar de top

Er zijn maar liefst driehonderd wandelroutes die je naar de top van de berg voeren. Eenmaal op de top, kun je op een van de beveiligde uitkijkplatforms van een prachtig uitzicht genieten. Let op: trek goede wandelschoenen aan, want de wandelroutes naar de top van de berg zijn niet gemakkelijk.

TIP ♥ –  de gemakkelijkste route naar de top van de berg is Platteklip Gorge Walk. Deze wandelroute duurt ongeveer 2,5 uur.

Met de kabelbaan naar de top

Heb je niet zo’n zin om naar de top van de berg te klimmen? Dan kun je ook met de kabelbaan naar de top gaan. Wandelend doe je er enkele uren over om de top van de berg te bereiken, maar met de kabelbaan ben je slechts vijf minuten onderweg. De kabelbaan naar de top van de berg vertrekt een paar keer per uur. Je kunt opstappen bij Lower Cable Station aan de Tafelberg Road.

Nationaal Park Tafelberg verkennen

Rondom de Tafelberg ligt Nationaal Park Tafelberg, ook wel Table Mountain National Park genoemd. Dit is een prachtig gebied, waar je vele exotische dieren kunt spotten. Wij raden je aan je niet alleen te focussen op de iconische berg als je in Kaapstad bent, maar ook zeker het park rond de berg te verkennen.

Kaap de Goede Hoop bezoeken

Aan het eind van Table Mountain National Park vind je Kaap de Goede Hoop. Het is het meest zuidelijke puntje van het Kaapse Schiereiland, waar je prachtige uitzichten hebt over de zee. Ook kun je er heerlijk door ongerepte natuur wandelen.

Tafelberg

Lion’s Head beklimmen

Tot slot raden wij je aan Lion’s Head te beklimmen. Lion’s Head is een iconische rots, die je in het noorden van Table Mountain National Park vindt. De rots heeft zijn naam niet voor niets gekregen, want Lion’s Head heeft de vorm van een leeuwenkop. Heb je de rots beklommen, dan heb je een prachtig uitzicht op de Tafelberg, Robbeneiland en de zee.

TIP ♥ – trek stevige wandelschoenen aan als je deze rots wil beklimmen. De tocht naar de top van Lion’s Head is namelijk zeker geen gemakkelijke. Je bent ongeveer 1,5 uur onderweg en loopt voornamelijk steil omhoog, zonder dat je je ergens aan vast kunt houden.

Overnachten bij de Tafelberg

In de directe omgeving van de Tafelberg vind je vele verschillende accommodaties. Denk hierbij aan luxe hotels, maar ook aan eenvoudige lodges en schattige cottages. Houd er rekening mee dat een overnachting in Table Mountain National Park al snel erg prijzig is. Het kan financieel aantrekkelijker zijn om net buiten het nationaal park te overnachten en vanuit jouw accommodatie gewoon naar de Tafelberg te gaan.

Overigens overnachten de meeste mensen niet in de directe omgeving van de Tafelberg, simpelweg omdat zij een dagtocht naar de berg maken. Omdat de excursie één dag duurt, is het niet nodig om in de directe omgeving van de berg te overnachten.

Tafelberg

De beste reistijd voor de Tafelberg

Je kunt de Tafelberg in feite het gehele jaar door bezoeken. De beste reistijd voor deze regio in Zuid-Afrika is van oktober tot april. In deze maanden is het winter in Nederland, maar is het zomer in Zuid-Afrika. De temperaturen zijn aangenaam, er valt niet veel regen en ook ’s nachts koelt het niet te veel af. In de Nederlandse zomer is het winter in Zuid-Afrika. In deze periode kun je de Tafelberg ook prima bezoeken, maar dan is het wel een stuk koeler. Ook kan het in de Zuid-Afrikaanse winter wat meer regenen.

Hoe kom je er?

De Tafelberg ligt naast Kaapstad. Ben je in Kaapstad, dan ben je in een mum van tijd bij de voet van de berg. Nu kun je de top van de berg al wandelend bereiken, maar ook met een kabelbaan. Kaap de Goede Hoop ligt ongeveer een uurtje buiten Kaapstad. Deze bezienswaardigheid kun je dan ook het beste met de auto bezoeken. Heb je een georganiseerde reis geboekt, dan is jouw vervoer naar de berg en Kaap de Goede Hoop bij jouw reisprogramma inbegrepen.

TIP ♥ – Kaap de Goede Hoop is niet met het openbaar vervoer te bereiken. Je kunt beter een auto huren om naar deze bezienswaardigheid te reizen.

Kaapstad

Locatie Tafelberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.