Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Krugerpark

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

In Zuid-Afrika vind je vele prachtige nationale parken. Kruger Nationaal Park, ook wel Krugerpark genoemd, is het bekendste park in het land. De Afrikanen noemen dit park ook wel de ‘Wildtuin’ en dit is niet voor niets, want in het park kun je vele wilde dieren spotten. Denk hierbij aan de Big Five, maar ook aan vele andere exotische dieren die je in Nederland alleen in de dierentuin kunt zien. Ben je in Zuid-Afrika, dan moet je het Kruger Nationaal Park simpelweg een keer bezoeken.

  • Op safari in het krugerpark
  • Overnachten in het Krugerpark
  • De beste reistijd voor het Krugerpark
  • Hoe kom je er?

Op safari in het Krugerpark

Om goed kennis te maken met het Krugerpark en de dieren die in deze ‘Wildtuin’ wonen, kun je een safari boeken in het park. Hierbij heb je vele mogelijkheden. Deze worden hieronder kort beschreven. Ook lees je welke dieren je kunt spotten in Kruger Nationaal Park.

De mogelijkheden

Wil je op safari in het Krugerpark, dan kun je zelf kiezen hoe jouw safari eruit moet zien. Ten eerste kun je zelf in het park rondrijden. Neem je liever een gids mee, dan boek je een safari met een officiële ranger van het park. Een groot voordeel van een safari met ranger, is dat de ranger wilde dieren veel sneller kan zien dan jij. Rijd je op eigen houtje door het park, dan is de kans groot dat je veel dieren mist. Met een ranger zie je alle dieren die zich tijdens jouw bezoek laten zien: je mist er geen enkele.

Krugerpark
Krugerpark

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een wandeling te maken door het park. Dit is echter niet overal mogelijk. Tot slot kun je ook mountainbiken in het Krugerpark. Ook dit is niet overal mogelijk. Wandel- en mountainbikesafari’s moet je doorgaans enkele maanden van tevoren reserveren. 

De dieren in het park

In het Kruger Nationaal Park wonen vele exotische dieren. Denk hierbij aan de Big Five (de  buffel, de leeuw, het luipaard, de neushoorn en de olifant), maar ook aan andere indrukwekkende (roof)dieren. Enkele dieren die je in het park kunt spotten, zijn giraffes, zebra’s, mangoesten, bavianen, impala’s, hyena’s, krokodillen, Afrikaanse wilde honden en jachtluipaarden. En ben je in de zomer in het Krugerpark? Dan heb je geluk, want in de zomer vliegen er maar liefst tweehonderd vogelsoorten rond in het park.

Krugerpark

Overnachten in het Krugerpark

Wil je meerdere dagen op safari in het Krugerpark? Dan is het handig om hier te overnachten, zodat je vroeg in de ochtend in de jeep kunt stappen. Er zijn vele mogelijkheden om te overnachten in het Krugerpark. Ten eerste heeft het nationaal park enkele grote kampen. Hier kun je overnachten in een tentje. Ook vind je op de grote kampen veel faciliteiten, waaronder een supermarkt, een restaurant, een telefoon, een postkantoor en een brievenbus.

Daarnaast zijn er vele kleine kampeerplekken in het park. Ook hier kun je je tentje opzetten. En slaap je liever in een huisje? Dan ga je op zoek naar een huisje in het park. Deze zijn er voldoende, maar je moet jouw huisje wel van tevoren reserveren. Het is namelijk druk in Kruger Nationaal Park, zeker in het hoogseizoen.

Verder vind je in het Krugerpark diverse rustkampen. Dit zijn grotere kampen waar gevaarlijke dieren worden weggehouden. Sommige kampen zijn wat drukker, andere kampen zijn wat rustiger. Houd er wel rekening mee dat de kampen, zeker in het hoogseizoen, bijna allemaal vol staan.

Tot slot kun je ook in een private reserve slapen. Deze vind je niet in het Kruger Nationaal Park, maar in de directe omgeving. Een overnachting in een private reserve boek je doorgaans met een complete safari, ofwel in een verblijf van meerdere dagen. Houd er rekening mee dat het overnachten in een private reserve duurder is dan kamperen op het park.

De beste reistijd voor het Krugerpark

Je kunt Kruger Nationaal Park het beste bezoeken in de Nederlandse zomer. In de Nederlandse zomer, van juni tot en met augustus, is de temperatuur er namelijk erg aangenaam. Bovendien regent het nauwelijks in het park. Houd er wel rekening mee dat het in de avond en nacht flink afkoelt. Een warme pyjama is echt een must, zeker als je gaat kamperen!

Ga je in de Nederlandse winter naar Kruger Nationaal Park, dan is het daar zomer. In de Zuid-Afrikaanse zomer is het erg warm in het park en is het er bovendien vochtiger. De hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid maken de Zuid-Afrikaanse winter wat minder geschikt voor een bezoek aan het Krugerpark.

Hoe kom je er?

Er zijn diverse manieren om Kruger Nationaal Park te bereiken. Ten eerste kun je naar Johannesburg vliegen en hier een auto huren. In ongeveer vijf uur rijd je van Johannesburg naar het Krugerpark. Reis je liever wat sneller? Dan kun je een binnenlandse vlucht naar Hoedspruit, Skukuza of Phalaborwa nemen. Deze vliegvelden liggen allemaal in de buurt van Kruger Nationaal Park.

Boek je een georganiseerde reis naar Zuid-Afrika? Dan wordt jouw vervoer naar het Krugerpark voor je geregeld, net zoals de safari in het park. Doorgaans gaan de reisgezelschappen van georganiseerde reizen met een grote bus, camper of jeep naar het park.

Krugerpark

Locatie Krugerpark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.