Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Momenteel is deze website nog in aanbouw

Pretoria

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Zuid-Afrika heeft drie hoofdsteden, namelijk Bloemfontein, Kaapstad en Pretoria. De laatste stad is de bestuurlijke hoofdstad van het land. In Pretoria bewonder je niet alleen vele mooie gebouwen en andere indrukwekkende bezienswaardigheden, maar word je bovendien ondergedompeld in felle kleuren. De bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika is namelijk een van de meest kleurrijke steden van het land. Het is dan ook niet zo vreemd dat velen Pretoria hun lievelingsstad in Zuid-Afrika noemen.

  • Activiteiten en bezienswaardigheden in Pretoria
  • Overnachten in Pretoria
  • De beste reistijd voor Pretoria
  • Hoe kom je er?

Activiteiten en bezienswaardigheden in Pretoria

De meeste mensen die Pretoria bezoeken, blijven enkele dagen in deze stad en reizen vervolgens verder naar de andere mooie gebieden in Zuid-Afrika. Je kunt je met gemak enkele dagen vermaken in de bestuurlijke hoofdstad. In Pretoria is namelijk veel te doen en te zien. De populairste activiteiten en bezienswaardigheden in de stad worden hieronder kort beschreven.

Church Street

Pretoria is een zeer veelzijdige stad. Dit zie je goed als je door Church Street wandelt. Leuk om te weten: Church Street is de langste straat van de hele wereld. Veel bekende bezienswaardigheden van de stad liggen aan deze lange straat, waaronder de kathedraal en het Paleis van Justitie. In het Paleis van Justitie werd Nelson Mandela in de jaren zestig tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld.

TIP ♥ – Church Square is het hart van Pretoria. Loop dit plein niet zomaar voorbij als je door Church Street wandelt. Zeker de gebouwen om het plein heen, zijn prachtig.

Pretoria

Het Voortrekker Monument

Het Voortrekker Monument verbeeldt de mythe van de Voortrekkers en is erg belangrijk voor veel blanke Zuid-Afrikanen. Voor kleurlingen is het gebouw ook belangrijk. Voor hen is het Voortrekker Monument namelijk het symbool van de apartheid geschiedenis.

Bekende musea in de stad

In de directe omgeving van Church Square vind je het Paul Kruger House Museum. Paul Kruger is een van de bekendste Afrikanen ooit. Het Paul Kruger House Musuem is gevestigd in zijn voormalige woonhuis.

Een ander museum dat zeker de moeite waard is om te bezoeken, is het Museum van Schone Kunsten. Houd je van kunst, dan is dit museum een must om te bezoeken. Een ander museum voor echte kunstliefhebbers is de Kunstgalerie. En wil je meer weten over de tijden van oorlog in Zuid-Afrika? Dan bezoek je het Militair Museum.

Bryntirion

Bryntirion is het grootste park van Pretoria. Hier kun je niet alleen goed tot rust komen, maar vind je bovendien diverse mooie gebouwen. Zo kom je in Bryntirion ook een groot paleis tegen. Dit is niet echt een paleis, maar betreft in feite de presidentiële residentie.

TIP ♥ – je kunt ook de botanische tuin bezoeken om even helemaal tot rust te komen. Deze prachtig aangelegde tuin ligt middenin de drukke stad, maar hier merk je niets van. Je kunt hier dan ook goed tot jezelf komen.

Overnachten in Pretoria

In Pretoria vind je vele verschillende accommodaties. Sommige accommodaties zijn erg goedkoop, andere accommodaties zijn vrij duur. Enkele goedkope(re) accommodaties die de moeite waard zijn, zijn Hotel 224, het Court Classique Suite Hotel, het Morning Star Express Hotel en The Blades Hotel. Vind je het niet erg om wat meer te betalen voor jouw overnachting, zodat je in een op en top luxe hotel kunt slapen? Overnacht dan in de African Pride Irene Country Lodge, het Protea Hotel Fire & Ice, het Menlyn Boutique Hotel of Illyria House.

Pretoria

De beste reistijd voor Pretoria

Je kunt Pretoria het beste bezoeken in juni, juli, augustus, september of oktober. In deze maanden is het zomer in Nederland, maar is het winter in Zuid-Afrika. Omdat het winter is, zijn de temperaturen niet zo hoog. Dit maakt het prettiger om een actieve vakantie te organiseren. Bovendien valt er minder neerslag in de Zuid-Afrikaanse winter. Houd er wel rekening mee dat het in de avond flink afkoelt. ‘s Nachts kan het zelfs vriezen.

Hoe kom je er?

Als bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika heeft Pretoria uiteraard een internationaal vliegveld. Dit vliegveld heet Wonderboom Airport. Het is bijna onmogelijk om vanuit Nederland direct naar Wonderboom Airport te vliegen, zonder tussenstops. Houd er dan ook rekening mee dat je lang onderweg bent, ongeveer 20 uur. Ben je al in Zuid-Afrika, dan kun je een auto huren om naar Pretoria te reizen.

Locatie Pretoria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.