Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Stellenbosch

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

In Zuid-Afrika worden heerlijke wijnen gemaakt. Stellenbosch vormt het hart van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. In de directe omgeving van het stadje vind je vele mooie wijngaarden, waar je uiteraard heerlijke wijnen kunt proeven. Ook de stad zelf is de moeite waard om te bezoeken. Ben je een echte wijnliefhebber? Dan moet je Stellenbosch zeker bezoeken tijdens jouw reis door Zuid-Afrika.

  • 4x leuke bezienswaardigheden in Stellenbosch
  • Overnachten in Stellenbosch
  • De beste reistijd voor Stellenbosch
  • Hoe kom je er?

4x leuke bezienswaardigheden in Stellenbosch

In de directe omgeving van Stellenbosch vind je de mooiste, grootste en oudste wijngaarden van Zuid-Afrika. Je kunt hier dan ook heerlijke wijnen proeven. De meeste mensen die naar de stad gaan, doen dit dan ook voor de wijn.

Toch hoef je niet alleen voor de wijn naar Stellenbosch te gaan. Ook het stadje zelf is leuk om te bezoeken. In onderstaande alinea’s lees je welke leuke bezienswaardigheden je in de stad kunt bewonderen.

De Dorpstraat

De oude Dorpstraat van Stellenbosch is een nationaal monument. Dit komt omdat er vele oude en zeer indrukwekkende gebouwen aan de straat liggen. In deze gebouwen zijn restaurants, hotels en ateliers gevestigd. Ben je in de stad, dan moet je zeker even door de historische straat wandelen. Op deze manier maak je goed kennis met het Zuid-Afrika van vroeger.

TIP ♥ – ga eens langs bij Oom Samie se Winkel en je ziet hoe de mensen in de stad tweehonderd jaar geleden boodschappen deden. Erg leuk om te zien!

De Moederkerk

De Moederkerk is het symbool van de stad. De kerk ziet er oud uit, maar in feite is het gebouw niet zo oud als je denkt. De Moederkerk brandde in 1710 namelijk helemaal af. Het duurde ruin tien jaar om de kerk opnieuw te bouwen.

Het Dorpsmuseum

Het Dorpsmuseum is een vrij groot museum, dat in vier gerestaureerde woningen gevestigd is. De interieurs van de woningen zijn aangepast aan de verschillende periodes die in de stad gepasseerd zijn. Wandel je door het Dorpsmuseum, dan kun je goed zien hoe de stad er vroeger uit zag en hoe men hier vroeger leefde.

Stellenbosch

Overnachten in Stellenbosch

De meeste accommodaties vind je niet in het centrum van Stellenbosch, maar in de groene omgeving van de stad. Ben je een echte wijnliefhebber? Slaap dan in een van de wijnhotels die je in de omgeving van de stad vindt. Door in een wijnhotel te slapen, maak je jouw tour door het hart van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw absoluut compleet.

Stellenbosch

De beste reistijd voor Stellenbosch

Je kunt deze stad het gehele jaar door bezoeken. Vrijwel het gehele jaar door is de temperatuur aangenaam en valt er niet veel regen. In de winter kan er wat meer regen vallen, maar hier heb je eigenlijk niet veel last van. Door de regen wordt de omgeving van de stad zelfs nog groener. Je kunt de neerslag dus ook als voordeel zien.

Hoe kom je er?

Stellenbosch ligt in de directe omgeving van Kaapstad. Vanuit Nederland ben je ongeveer 12 uur onderweg naar Kaapstad. Ben je eenmaal in Kaapstad, dan hoef je nog maar 50 kilometer te rijden om het hart van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw te bereiken. Je kunt een georganiseerde tour boeken naar de wijngaarden van Stellenbosch, maar je kunt ook een auto huren en vervolgens op eigen houtje naar dit gebied reizen.

Stellenbosch

Locatie Stellenbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.