Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Beste reistijd Zuid-Afrika

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Wil je zo veel mogelijk kunnen genieten van jouw reis naar het prachtige Zuid-Afrika? Dan is het belangrijk om jouw vakantie op het juiste moment in te plannen. Reis je in de beste reistijd naar Zuid-Afrika, dan kun je nog meer genieten van het natuurschoon dat het land te bieden heeft. Meer over de beste reistijd Zuid-Afrika, lees je op deze pagina.

Beste reistijd Zuid-Afrika

Wat de beste reistijd Zuid-Afrika is, hangt in feite af van jouw vakantieplanning. Wil je naar Kaapstad of Durban om de hele vakantie op het strand te gaan liggen? Dan raden wij je aan in de Zuid-Afrikaanse zomer naar het land af te reizen, ofwel in de Nederlandse winter. De periode rond de jaarwisseling is in dit geval de beste periode om naar Zuid-Afrika te reizen.

Ga je naar Afrika om diverse nationale parken te bezoeken en zo veel mogelijk wildlife te spotten? Dan raden wij je aan in de Zuid-Afrikaanse winter naar het land te reizen, ofwel in de Nederlandse zomer. In de maanden juli en augustus is het wat frisser in het land, maar is het wel droog. Daar komt nog bij dat het in de Zuid-Afrikaanse winter niet te warm is om de hele dag in een jeep door een safaripark te rijden.

TIP ♥ – bepaal wat jij wil gaan doen op vakantie. Om te relaxen, reis je in de Nederlandse winter. Om zo veel mogelijk wilde dieren te spotten, ga je in de Nederlandse zomer naar Zuid-Afrika.

Beste reistijd Zuid-Afrika

Ongeacht de beste reistijd Zuid-Afrika, het is hier (De Kelders) altijd prachtig

De seizoenen van Zuid-Afrika

De beste reistijd Zuid-Afrika is op te delen in twee belangrijke seizoenen, namelijk de zomer en de winter. Als het in Nederland winter is, is het in Zuid-Afrika zomer. Als het in Nederland zomer is, is het in Zuid-Afrika winter.

Zowel in de Zuid-Afrikaanse zomer als in de Zuid-Afrikaanse winter is het vrij druk in Zuid-Afrika. In de zomer komen er veel mensen richting Zuid-Afrika om hier lekker op het strand te gaan liggen. In de winter komen voornamelijk toeristen naar Zuid-Afrika om de diverse nationale parken in het land te bezoeken.

Hoogseizoen

Kaapstad
December tot en met april

Er komen het gehele jaar door toeristen in Zuid-Afrika, maar toch is er sprake van een duidelijk hoogseizoen. Dit zijn de Zuid-Afrikaanse vakantieperiodes, tussen Kerst en nieuwjaar, in januari en rond Pasen. Zeker op de stranden is het hartstikke druk in de vakantieperiodes.

Laagseizoen

Boulders Beach
April tot en met november

Buiten de Zuid-Afrikaanse vakantieperiodes kom je wel toeristen tegen in Zuid-Afrika, maar hebben de Zuid-Afrikanen geen vakantie. Dit merk je zeker op het strand, waar het beduidend rustiger is dan in de vakantieperiodes.

TIP ♥ – vermijd de Zuid-Afrikaanse vakantieperiodes als je op een rustig strand wil liggen.

Beste reistijd per regio

Wat de beste reistijd is voor jouw vakantie naar Zuid-Afrika, is ook afhankelijk van de regio die je wil bezoeken. Wil je naar Kaapstad reizen? Boek jouw vakantie dan in oktober, november, december, januari, februari, maart of april. In de Zuid-Afrikaanse winter, ofwel in de maanden juli en augustus, is het koud en druilerig in Kaapstad. In de Zuid-Afrikaanse zomer is het er warm en schijnt de zon vrijwel de hele dag.

TIP ♥ – houd rekening met hoge temperaturen als je in de Zuid-Afrikaanse zomer naar Kaapstad gaat.

Wil je niet naar Kaapstad, maar ben je van plan de steden Johannesburg en/of Pretoria te bezoeken? Dan kun je in de Zuid-Afrikaanse winter naar het land reizen, maar houd er dan wel rekening mee dat het in de nacht erg koud kan worden. Wel schijnt het zonnetje overdag. De Zuid-Afrikaanse winter is dus een prima periode om naar Johannesburg en/of Pretoria te reizen.

In de Zuid-Afrikaanse zomer kun je ook naar Johannesburg en/of Pretoria gaan, maar dan wordt het wel erg warm. Ook is het natter in deze periode. Houd hier rekening mee en bepaal voor jezelf wat de beste reistijd Zuid-Afrika is.

Wat wij vinden:

Samenvatting

De beste reistijd voor Zuid-Afrika is afhankelijk van wat jij wil gaan doen op vakantie. Om te relaxen, reis je in de Nederlandse winter. Om zo veel mogelijk wilde dieren te spotten, ga je in de Nederlandse zomer naar Zuid-Afrika.

Verzenden
User Review
10/10 (1 vote)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − drie =

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder