Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Momenteel is deze website nog in aanbouw

Vervoer Zuid-Afrika

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 9 oktober, 2018

De meeste mensen die Zuid-Afrika bezoeken, blijven hier niet op één plek. Wil je zo veel mogelijk zien van dit prachtige land, dan is het goed om te weten hoe je je het beste kunt verplaatsen in Zuid-Afrika. Meer hierover, lees je op deze pagina. Zo beschrijven we in onderstaande alinea’s alle vervoersmiddelen die je in Zuid-Afrika kunt gebruiken om van A naar B te komen.

Vervoer Zuid-Afrika

Wil je een rondreis maken door Zuid-Afrika? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Zuid-Afrika is namelijk een perfect reisland. Het vervoer tussen de diverse grote steden in het land is uitstekend en bovendien niet duur. Ook als je naar kleinere dorpen wil reizen, is dit prima te doen. Maak je een rondreis door Zuid-Afrika, dan kun je voor weinig geld zeer comfortabel van bestemming naar bestemming reizen.

Reizen met de bus

Zuid-Afrika heeft een goed busnetwerk. Zeker als je van stad naar stad wil reizen, kun je dit prima met de bus doen. Sommige bussen zijn erg goedkoop en niet zo comfortabel, andere bussen zijn net iets duurder en bieden meer comfort. Goed om te weten: de meeste bussen stoppen ook in kleinere dorpen. Alleen snelbussen stoppen onderweg niet en brengen je direct van stad naar stad.

TIP ♥ – De meest luxe busmaatschappij in Zuid-Afrika is Intercape. Een goedkoper alternatief is City to City. Ben je erg lang? Dan kun je beter met een Intercape bus reizen. De City to City bussen zijn namelijk vrij krap, zeker voor lange Nederlanders.

Reizen met de minibus

In de grote steden in Zuid-Afrika reizen de meeste mensen rond met minibusjes. Zeker als er geen taxi’s, metro’s of trams zijn, zijn minibusjes populair. Stap je in een minibus, dan rijd je voor een paar Rand al naar je bestemming. Houd er wel rekening mee dat de chauffeurs van minibusjes erg hard rijden. Een ritje in een minibus is goedkoop, maar niet altijd even comfortabel en helaas ook niet altijd veilig.

Minibusjes rijden door alle grote steden in Zuid-Afrika. Om er eentje aan te houden, hoef je alleen je arm uit te steken.

Reizen met de taxi

Er rijden veel minibusjes rond in Zuid-Afrika, in tegenstelling tot taxi’s. Als je met de taxi wil reizen, moet je er eentje aanhouden in de directe omgeving van treinstations, busstations en vliegvelden. Verder rijden er niet veel taxi’s rond in het land. Daar komt nog bij dat taxi’s niet goedkoop zijn. Als je niet te veel geld uit wil geven aan je rit, kun je beter met een minibus reizen.

Vervoer in Marokko

Reizen met een huurauto

Je kunt er ook voor kiezen een auto te huren in Zuid-Afrika, zodat je het land op eigen houtje kunt verkennen. In vrijwel alle grote steden in Zuid-Afrika zijn bedrijven te vinden die auto’s verhuren. De bekende bedrijven, die ook in Europa actief zijn, zijn erg betrouwbaar en bieden prima services. Je kunt hier dan ook met een gerust hart een auto huren.

Reizen met de trein

Zuid-Afrika heeft niet alleen een uitgebreid busnetwerk, maar ook een prima spoorwegnet. Toch is het niet altijd verstandig om met de trein te reizen. Sommige treinen zijn namelijk niet veilig voor toeristen. Voor je in de trein stapt, is het dan ook goed om te controleren of de betreffende trein wel of niet veilig is. Dit kun je gewoon online opzoeken.

TIP ♥ – maak de treinreis van Kaapstad naar Johannesburg, of andersom. Deze treinreis is niet alleen veilig, maar ook erg mooi.

Reizen met het vliegtuig

In Zuid-Afrika vind je meerdere grote luchthavens. Denk hierbij aan Cape Town International Airport in de buurt van Kaapstad en OR Tambo International Airport tussen Johannesburg en Pretoria. Beide vliegvelden zijn groot en modern.

Verder heeft vrijwel iedere stad van enig formaat een eigen vliegveld. Binnenlandse vluchten zijn er dan ook in overvloed. Je kunt een binnenlandse vlucht boeken bij de bekende vliegmaatschappij South African Airways, maar minder bekende vliegmaatschappijen als Mango en Kulula bieden over het algemeen goedkopere tickets aan.

TIP ♥ – vergelijk vliegtickets met elkaar. Zo vind je de beste én de goedkoopste tickets voor jouw binnenlandse vlucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.