Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Visum Zuid-Afrika

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op jouw reis naar Zuid-Afrika. Dit doe je onder andere door te achterhalen welke reisdocumenten je nodig hebt voor jouw vakantie. Heb je de juiste reisdocumenten niet in je bezit? Dan moet je deze tijdig aanvragen, zodat je ze ruim voor vertrek naar Zuid-Afrika in huis hebt. Op deze pagina lees je meer over de verplichte reisdocumenten voor een vakantie naar Zuid-Afrika.

  • Visum Zuid-Afrika
  • Wat heb je nodig?
  • Reizen met kinderen

Visum Zuid-Afrika

Verblijf je drie maanden of korter in Zuid-Afrika, dan heb je geen visum nodig. Kom je Zuid-Afrika in, dan krijg je direct een Visa-on-Arrival. Met dit visum mag je maximaal 90 dagen in Zuid-Afrika verblijven. Wil je langer in Zuid-Afrika blijven? Dan moet je voor je reis een visum aanvragen.

TIP ♥ – twijfel je of je een visum nodig hebt? Neem dan voor de zekerheid contact op met de Zuid-Afrikaanse ambassade in Den Haag.

Wat heb je nodig?

De meeste toeristen blijven niet langer dan 90 dagen in Zuid-Afrika. Zij hoeven dan ook geen visum aan te vragen voor hun reis. Wel hebben ze andere documenten nodig, namelijk:

–        Een paspoort dat nog minimaal 30 dagen geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika. Dit paspoort moet minimaal twee lege visumpagina’s hebben.

–        Een document of meerdere documenten die het doel van de reis aantonen.

–        Een bewijs van voldoende financiële middelen.

–        Een retourticket of ticket naar de volgende bestemming.

Is jouw paspoort niet 30 dagen na vertrek in Zuid-Afrika geldig? Dan heb je een nieuw paspoort nodig voor jouw reis naar Zuid-Afrika. Ook als je geen twee lege visumpagina’s in je paspoort hebt, heb je een nieuw paspoort nodig. Verder moet je altijd het doel van je reis kunnen aantonen, laten zien dat je voldoende financiële middelen hebt en je retourticket of vervolgticket kunnen laten zien.

Visum Zuid-Afrika

Reizen met kinderen

Reis je met een of meerdere kinderen naar Zuid-Afrika? Dan moet je de officiële geboorteakte of geboorteakten meenemen naar Zuid-Afrika. Deze moet je tijdens je verblijf in het land altijd bij je hebben, zodat je deze – indien nodig – kunt laten zien. Let op: de aanvraag van een geboortecertificaat kan drie tot vijf weken duren. Houd hier rekening mee.

En reist het kind met één ouder mee? Dan moet de andere ouder hier schriftelijk toestemming voor geven. De ouder die met het kind reist, moet deze schriftelijke toestemming altijd bij zich hebben in Zuid-Afrika. Alleen als een ouder de volledige voogdij heeft over het kind, is dit niet nodig. Wel moet je ook dit kunnen aantonen met de juiste papieren.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder