Hoofdmenu
Onze Producten

AFRIKA

Momenteel is deze website nog in aanbouw

Vliegtickets Zuid-Afrika

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 17 januari, 2019

Om vanuit Nederland naar Zuid-Afrika te vliegen, ben je elf tot twaalf uur onderweg. Omdat je maar liefst 9675 kilometer af moet leggen om van Amsterdam naar Kaapstad te reizen, zijn vliegtickets voor Zuid-Afrika helaas niet goedkoop.

Gelukkig is het verblijf in Zuid-Afrika – de overnachtingen, het eten en drinken, de activiteiten en ga zo maar door – niet zo duur. Voor je vliegtickets betaal je een aardige som geld, maar over het algemeen kun je voor een prima prijs een prachtige vakantie van meerdere weken organiseren in het prachtige land.

7 tips om geld te besparen op je vliegtickets

Hoewel vliegtickets naar Zuid-Afrika niet goedkoop zijn, kun je op een slimme manier veel geld besparen op je reis. Onderstaande zeven tips helpen je hierbij. Met deze tips bespaar je met gemak tientallen tot honderden euro’s op jouw tickets.

TIP 1 ✈ kies voor een overstap

Je kunt een directe vlucht naar Zuid-Afrika boeken. Er zijn diverse vliegmaatschappijen die directe vluchten aanbieden, waaronder KLM. Een directe vlucht is fijn, maar over het algemeen wel veel duurder dan een vlucht met een of meerdere tussenstops. Als je niet te veel geld uit wil geven aan jouw vliegtickets, kun je dus beter een vlucht boeken met tussenstop.

Vliegtickets naar Marokko

TIP 2  vlieg vanuit België of Duitsland

De meeste mensen die naar Zuid-Afrika vliegen, vertrekken vanuit Amsterdam. Zeker als je in de buurt van Schiphol woont, is dit prettig. Toch kan het verstandig zijn om eens te kijken wat je moet betalen voor een vliegreis naar Zuid-Afrika als je niet vanuit Nederland, maar vanuit België of Duitsland vliegt. Vliegreizen vanuit België of Duitsland zijn namelijk vrijwel altijd goedkoper.

TIP 3  houd aanbiedingen in de gaten

KLM organiseert ieder jaar de KLM Werelddeal Weken. In deze actieperiode kun je vliegtickets veel voordeliger boeken. Ook vliegtickets naar Zuid-Afrika worden beduidend goedkoper aangeboden. Door jouw vliegtickets tijdens de KLM Werelddeal Weken te boeken, kun je dan ook veel geld besparen.

Naast KLM, organiseren ook vele andere vliegmaatschappijen regelmatig tijdelijke acties en aanbiedingen. Houd de acties en aanbiedingen van de diverse vliegmaatschappijen die naar Zuid-Afrika vliegen goed in de gaten. Zo weet je zeker dat je geen enkele actie mist.

TIP ♥ – schrijf je in voor de nieuwsbrieven van diverse vliegmaatschappijen. Komt er een leuke actie aan, dan weet je zeker dat je deze niet mist.

Robbeneiland

TIP 4 ✈  Vergelijk tickets met elkaar

De prijs die je voor een vliegreis moet betalen, is afhankelijk van vele factoren. Denk hierbij aan de vliegtijden, maar ook aan het aantal tussenstops, de vliegmaatschappij die de vliegreis aanbiedt en ga zo maar door. Wij raden je absoluut aan vliegtickets van diverse maatschappijen met elkaar te vergelijken. Door tickets te vergelijken, vind je de beste én de goedkoopste vliegreis.

TIP ♥ – er zijn diverse websites die het vergelijken van vliegtickets erg gemakkelijk maken. Denk hierbij aan Tix en Skyscanner.

TIP 5 ✈  boek op het juiste moment

In juli zijn vliegtickets over het algemeen duurder dan in de andere maanden van het jaar. In januari zijn vliegtickets juist weer goedkoper dan in de andere maanden van het jaar. Door juli te vermijden, bespaar je veel geld. Kun je in januari boeken, dan kun je nog meer geld besparen op jouw vliegtickets. Vergeet ook op dit moment vliegtickets niet met elkaar te vergelijken, want zo maak je jouw besparing nog groter.

Tsitsikamma National Park

TIP 6 ✈ wees flexibel

Als je vliegtickets naar Zuid-Afrika wil zoeken, kun je precies aangeven wanneer je wil vertrekken. Zit je niet écht aan deze datum vast? Geef dan aan dat je ook twee of drie dagen eerder of juist later kunt vertrekken. Met deze flexibiliteit kun je tickets beter met elkaar vergelijken. Dit helpt je om flink wat geld te besparen op jouw vliegtickets.

TIP 7 ✈ Houd acties in de gaten

Boek je jouw vliegtickets extra vroeg, dan kun je van vroegboekkorting profiteren. Boek je jouw vliegtickets extra laat, dan kun je last minute korting krijgen. Houd er wel rekening mee dat de vliegtuigen richting Zuid-Afrika snel vol zitten, zeker in het hoogseizoen. Wacht dus niet te lang met boeken om van een last minute korting te kunnen profiteren, want dan loop je het risico dat je helemaal niet meer naar Zuid-Afrika kunt vliegen.

TIP ♥ – check altijd of een ticket met vroegboekkorting of last minute korting goedkoper is dan andere tickets. Soms word je verleid met allerlei kortingen, maar betaal je in feite de volle mep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.